Αρχική Νέα Τοπικά Παρέμβαση υποψήφιου Νομάρχη Χίου Αλέκου Γαϊτάνου με θέμα:”Απόσυρση τώρα του δογματικού μέτρου...

Παρέμβαση υποψήφιου Νομάρχη Χίου Αλέκου Γαϊτάνου με θέμα:”Απόσυρση τώρα του δογματικού μέτρου της βάσης του δέκα”

6

Δελτίο τύπου για τις πανελλήνιες απέστειλε ο υποψήφιος Νομάρχης Χίου Αλέκος Γαϊτάνος, στο οποίο αναφέρει τα εξής:


“Τα συγχαρητήρια και οι ευχές όλων μας συνοδεύουν τους 482 νέους και νέες του Νομού μας για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Επιτυχία αυταπόδεικτη, που τους ανοίγει ορίζοντες επιστημονικής μόρφωσης και ταυτόχρονα νέα μέτωπα κοινωνικής διεκδίκησης και αγώνων.


Αγώνες που θα πρέπει να δώσουμε και ως τοπική κοινωνία ενάντια στο κυβερνητικό δογματικό μέτρο της βάσης του δέκα.


Μέτρο που η εφαρμογή του πλήττει άμεσα τις Σχολές Μηχανικών Χίου και Πλοιάρχων Οινουσσών, αφού περιορίζει δραστικά τον αριθμό των νεοεισαχθέντων σπουδαστών σε αυτές.


Πλήττει όμως και τη μακαριότητα της Νομαρχιακής μας Αρχής που αντί να συντονίσει τον αγώνα των τοπικών φορέων ενάντια σε αυτή την προοπτική περί άλλων τυρβάζει.


Την ίδια στιγμή που σε άλλους περιφερειακούς νομούς, οι νομάρχες συγκαλούν εκτάκτως τα Νομαρχιακά τους Συμβούλια για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, εμείς βαυκαλιζόμαστε με επικοινωνιακού τύπου θριαμβολογίες.


Οι Σχολές που κινδυνεύουν με κλείσιμο, οι αρνητικές συνέπειες για το Νομό μας – ιδιαίτερα για τις ακριτικές Οινούσσες-  και οι εκατόν εξήντα έξι νέοι μας που δεν εισήχθησαν-εκατό περισσότεροι από πέρσι-  προφανώς δεν συνιστούν ισχυρούς λόγους για να συγκινήσουν το Νομάρχη.


Λόγοι που επιβάλλουν σε εμάς, να ζητήσουμε την άμεση σύγκλιση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και να ενώσουμε τη φωνή μας ως τοπική κοινωνία με όλους εκείνους που απαιτούν την απόσυρση του δογματικού αυτού μέτρου.”