Αρχική Νέα Τοπικά Μινωικές προς ΝΕΛ για Hellenic Seaways:Συζητά πώληση πάνω από 3,5 ευρώ ανά...

Μινωικές προς ΝΕΛ για Hellenic Seaways:Συζητά πώληση πάνω από 3,5 ευρώ ανά μετοχή

4


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ κινήσεις που θα ξεκαθαρίσουν το όλο σκηνικό στην ακτοπλοΐα αναμένονται το επόμενο διάστημα, καθώς από την μία πλευρά η κατάσταση των γραμμών της Αδριατικής πιέζει για αποφάσεις, ενώ από την άλλη η απελευθέρωση των ναύλων στο εσωτερικό έχει διαμορφώσει ένα νέο τοπίο που ενθαρρύνει τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

 

 Το επεισόδιο ΝΕΛ-Hellenic SeaWays (HSW) είναι ένα από τα πολλά που αναμένονται στην ακτοπλοΐα και σίγουρα αποτελεί το πρώτο μέρος του συνολικού έργου.


Η ΝΕΛ που «ανεστήθη» επιχειρηματικά μετά τη παρέμβαση του νέου μεγαλομετόχου Απόστολου Βεντούρη, διεκδικεί ένα νέο πιο κεντρικό ρόλο στο όλο σκηνικό και στο πλαίσιο αυτό επιδιώκει την εξαγορά του 33,31% των μετοχών της Hellenicseaways που κατέχουν οι Μινωικές.

 

Με την απόκτηση του ποσοστού αυτού η ΝΕΛ θα ελέγχει πάνω από το 43% της HSW και βέβαια δεν θα υφίσταται ο έντονος ανταγωνισμός τους τόσο στη γραμμή Χίου-Μυτηλήνης όσο και στις Κυκλάδες.

 

Η ΝΕΛ με την πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε σαν συνέχεια της επίθεσης που είχε κάνει στην τελευταία συνέλευση της Hellenic Seaways στη διοίκηση της δεύτερης «πιέζει» ακόμη πιο πολύ, καθώς διαπιστώνει μία «αδυναμία» των Κρητικών να εκμεταλλευθούν περαιτέρω τη συμμετοχή τους στη συγγενή τους εταιρεία και εκτιμά ότι με την πρόταση αυτή (2,90 ευρώ ανά μετοχή) προσφέρει μία «διέξοδο» αξίας περί τα 75 εκατ. ευρώ, η οποία θα μειώσει ανάλογα το δανεισμό των Μινωικών Γραμμών.

 

Από την άλλη οι Μινωικές γνωρίζουν πολύ καλά ότι η απόφαση για πώληση δεν είναι εύκολη δεδομένου ότι η Hellenic Seaways λειτουργούσε ως μία «προσδοκία» για την κρητική εταιρεία.

Επίσης θεωρούν ότι τα οφέλη της συμμετοχής τους στη Hellenic Seaways θα φανούν το επόμενο διάστημα, καθώς μόλις φέτος άρχισε να λειτουργεί η αγορά σε καθεστώς απελευθέρωσης.

Ωστόσο γνωρίζουν καλά ότι το 2007 η Hellenic-Seaways θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο Αιγαίο τον έντονο ανταγωνισμό από τη ΝΕΛ δείγματα του οποίου πήρε φέτος με το «Αίολος Κεντέρης».

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις 20 Αυγούστου η HSW αναπροσάρμοσε την τιμολογιακή της πολιτική στη γραμμή της Παροναξίας, μειώνοντας τις τιμές. Βέβαια δείγματα ανταγωνισμού πήρε και η ΝΕΛ από το «Νήσος Μύκονος» της «Hellenic Seaways» στη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη, όπου το νεότευκτο πλοίο πήρε ένα πολύ σημαντικό μέρος της κίνησης. Ο ανταγωνισμός αυτός όμως «ματώνει» και τις δύο εταιρείες, με αμφίβολα αποτελέσματα για τους μετόχους τους.

 

Η Hellenic Seaways

 

Η HSW η οποία έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2006 με ζημίες αναμένει για το τέλος του έτους σημαντική ενίσχυση της κερδοφορία της. Ταυτόχρονα θεωρεί ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι ακόμη καλύτερος με «όπλα» τον ισχυρό σε ταχύπλοα στόλο (πέντε Highspeed) και τα δύο νεότευκτα συμβατικά που θα διαθέτει από το 2007 (με την ολοκλήρωση κατασκευής του αδελφού πλοίου του «Νήσος Μύκονος»).

 

Επίσης διαθέτει και τρία φορτηγά πλοία τα οποία δραστηριοποιούνται σε διεθνείς γραμμές συμβάλλοντας σε ποσοστό άνω του 20% στην κερδοφορία της.

 

Παράλληλα εξετάζει την αγορά και άλλων πλοίων, ενώ σταδιακά θέλει να απεμπλακεί από τις περιφερειακές γραμμές (Σποράδες, Αργοσαρωνικό) στις οποίες δραστηριοποιείται με μικρά συμβατικά πλοία και Flyingcat και Fluingdolphin (συνολικά 13) οι οποίες ελάχιστα προσφέρουν στον ετήσιο τζίρο της.

 

Οπως έγινε γνωστό προτίθεται να ανανεώσει πλήρως το στόλος της με την πώληση όλων των πλοίων που συμπληρώνουν 30ετία χωρίς να κάνει χρήση των ωφελημάτων της Συνθήκης της Στοκχόλμης.

 

H ΝΕΛ

 

Η ΝΕΛ στο πρώτο εξάμηνο του 2006 εμφανίζει μείωση εσόδων κατά 36% περίπου (στα 11,04 εκατ. ευρώ) λόγω της τιμολογιακής πολιτικής που ακολούθησε στη γραμμή Χίου-Μυτιλήνης (μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 60% περίπου, στα 10 ευρώ για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου εξαμήνου) προκειμένου να ανταγωνισθεί το «Νήσος Μύκονος».

 

Ωστόσο τα κέρδη της έφθασαν τα 37,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2005 ως αποτέλεσμα της ρύθμισης των δανείων της Calyon, ρύθμιση από την οποία προέκυψαν για την εταιρεία οφέλη ύψους 55 εκατ. ευρώ.

 

Το δ.σ. των Μινωικών

 

Πάντως χθες το βράδυ συνεδρίασε για μία ακόμη φορά το διοικητικό συμβούλιο των Μινωικών όπου εξετάσθηκε πώς διαμορφώνεται η γενικότερη κατάσταση για την Κρητική εταιρεία, μετά την πρόταση της ΝΕΛ και το ενδιαφέρον του κ. Πάνου Λασκαρίδη για το 33,31% των μετοχών της Hellenicseaways.

Οριστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν αν και μία πρώτη απάντηση στη ΝΕΛ έχει δοθεί και θέτει ως προϋπόθεση να εξετασθεί η περίπτωση πώλησης μόνο εάν η όποια πρόταση θα είναι άνω των 3,5 ευρώ ανά μετοχή και σε κάθε περίπτωση η καταβολή του τιμήματος να είναι άμεση.

 

Ταυτόχρονα οι Μινωικές Γραμμές υποχρεούνται πριν την οριστική απόφαση για πώληση της συμμετοχής τους στη Hellenic Seaways, είτε στη ΝΕΛ είτε στον κ. Λασκαρίδη να έχουν έτοιμα τα νέα επενδυτικά τους σχέδια δεδομένης αφενός της γενικότερης στασιμότητας που παρατηρείται στην Αδριατική (λόγω βέβαια και του αυξημένου κόστους των καυσίμων) αλλά και του γεγονότος ότι στην ελληνική ακτοπλοΐα δραστηριοποιείται μόνο στη γραμμή Πειραιάς- Ηράκλειο η οποία εμφανίζει πεπερασμένες δυνατότητες ισχυρής ανάπτυξης.

 

Πάντως το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι διάστημα διεργασιών καθώς καμία πλευρά δεν φαίνεται να επιθυμεί να κοπούν οι γέφυρες επαφών και διαπραγματεύσεων.
 
Πηγή: Ναυτεμπορική 29/8