Αρχική Νέα Τοπικά Πρόταση της υποψήφιας Νομάρχου Χίου Ισαβέλλας Μπουρνιά για αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας...

Πρόταση της υποψήφιας Νομάρχου Χίου Ισαβέλλας Μπουρνιά για αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου

6

Με δελτίο τύπου που απέστειλε η υποψήφια Νομάρχης κ.Ισαβέλλα Μπουρνιά και με αφορμή την  πυρκαγιά στη Χαλκιδική τονίζει την αναγκαιότητα αναβάθμισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα αναφέρει:

 

“Με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Χαλκιδική, που είχε ως αποτέλεσμα να μετατραπούν σε στάχτη 60.000 στρέμματα δασικής έκτασης, καθώς και δεκάδες σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιεργήσιμη γη, θα θέλαμε να τονίσουμε τη σημασία της πρόληψης και της σωστής προετοιμασίας για την αντιμετώπιση της φωτιάς.

 

Έχουμε την τύχη η πυροσβεστική μας υπηρεσία να διαθέτει στελέχη καταρτισμένα που ανταποκρίνονται επάξια στα καθήκοντά τους. Η αυτοθυσία των πυροσβεστών μας όμως δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε. Η ανεπαρκής στελέχωση της Π.Υ καθιστά δυσκολότερο το έργο της, ειδικότερα το καλοκαίρι όταν ο νομός Χίου βρίσκεται επί σειρά ημερών σε υψηλή κατηγορία κινδύνου.

 

Ο πυροσβεστικός σταθμός Χίου ανήκει στην κατηγορία Γ` τάξης και δεν έχει αναβαθμιστεί από τη δεκαετία του 1960. Προτείνουμε την αναβάθμιση της Π.Υ Χίου σε σταθμό Β` τάξης, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα το διπλασιασμό των στελεχών της πυροσβεστικής υπηρεσίας και την αύξηση των πυροσβεστικών οχημάτων που διαθέτει.  Ακόμη, θεωρούμε ανάγκη τη λειτουργία πυροσβεστικού υποσταθμού στην περιοχή της Αμανής.

 

Η αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου αποτελεί μια ουσιαστική κίνηση προς την κατεύθυνση της πρόληψης. Είναι κάτι που δικαιούται τόσο η Π.Υ Χίου όσο και ο νομός Χίου.

 

Ο συνδυασμός ΧΙΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ δεσμεύεται να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτής της διεκδίκησης”