Αρχική Νέα Τοπικά Hellenic Seaways: Εν αναμονή νέων προτάσεων

Hellenic Seaways: Εν αναμονή νέων προτάσεων

5

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ βήμα από τους ενδιαφερόμενους για τη Hellenic Seaways αναμένουν τώρα οι Μινωικές Γραμμές οι οποίες επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά επίσημα χθες το ενδιαφέρον τρίτων για το 33,31% των μετοχών που κατέχουν στη Hellenic Seaways.


Με ανακοίνωσή της στο Χ.Α., επιβεβαιώνει ότι «έχουν περιέλθει στην εταιρεία προτάσεις για την εξαγορά της εν λόγω συμμετοχής, οι οποίες εξετάζονται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της στον κλάδο. Η εταιρεία, σεβόμενη τις επιταγές της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, θα ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα το επενδυτικό κοινό, για τις αποφάσεις της επί του προαναφερόμενου θέματος».


Επίσης, και η ΝΕΛ, από την πλευρά της, με ανακοίνωση στο Χ.Α. αναφέρεται στην πρότασή της και σημειώνει ότι «δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της εν λόγω εξαγοράς.


Στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή η προσφορά αυτή, θα χρηματοδοτηθεί με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή με οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά της εταιρείας και των μετόχων της. Η συμμετοχή αυτή αποτελεί επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα και προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα σημαντικά οικονομικά οφέλη από μερίσματα και λοιπά συναφή με την επένδυση έσοδα».


Πάντως, μετά τις προτάσεις της ΝΕΛ (στα 2,90 ευρώ ανά μετοχή) και του κ. Πάνου Λασκαρίδη (στα 2,95 ευρώ ανά μετοχή) αλλά και επενδυτικών σχημάτων, το θέμα της πώλησης της Hellenic Seaways έχει ανοίξει και φαίνεται να «ωριμάζει» και η ώρα για τις τελικές αποφάσεις στο βαθμό βέβαια που ανέβει το προσφερθέν τίμημα από τον όποιον ενδιαφερόμενο.


Από την πλευρά της διοίκησης των Μινωικών, επιμένουν να σημειώνουν ότι σε αυτά τα επίπεδα τιμών δεν συζητούν θέμα πώλησης της εταιρείας και αναμένουν βελτιωτικές προτάσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να κατατεθούν τις επόμενες ημέρες.


Οι Μινωικές Γραμμές θεωρούν ότι, με το τίμημα, τοις μετρητοίς πάντα, που θα επιτύχουν από την πώληση του ποσοστού που κατέχουν στη Hellenic Seaways θα απεμπλακούν από ένα μεγάλο «αγκάθι» στη χρηματοοικονομική τους διάρθρωση που είναι κυρίως οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της επιχείρησης, οι οποίες ξεπερνούν τα 66,6 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη χθεσινή δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση εξαμήνου. Ταυτόχρονα, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα νέα επενδυτικά τους σχέδια.


Αποτελέσματα της Hellenic Seaways


Στο μεταξύ, μείωση ζημιών και σημαντική αύξηση εσόδων εμφάνισε το α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η Hellenic Seaways. Ειδικότερα, η εταιρεία έκλεισε το α’ εξάμηνο με ζημίες ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, έναντι 3,4 εκατ. ευρώ του α’ εξαμήνου του 2005, ενώ τα έσοδα ανήλθαν στα 69.459.965,82 ευρώ, έναντι εσόδων 53.711.520,37 ευρώ το α’ εξάμηνο του 2005.


Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στη Hellenic Seaways απέφερε στο α’ εξάμηνο του 2006, στις Μινωικές Γραμμές, ζημία ποσού 417.740,82 ευρώ, έναντι 1.132.737,06 του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου.


Η εταιρεία πέτυχε, με τη δρομολόγηση νέων πλοίων και τον εξορθολογισμό των δρομολογίων της, παρά το υψηλό κόστος της τιμής των καυσίμων, να μειώσει σημαντικά τη ζημιά, που λόγω εποχικότητας παρατηρείται πάντα αυτή την περίοδο, τονίζεται από πλευράς των Μινωικών Γραμμών.


Να σημειωθεί ότι, προχθές το απόγευμα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας επισκέφθηκε τα ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών στο υπό ναυπήγηση πλοίο αδελφό του «Νήσος Μύκονος».


Το πλοίο αναμένεται να είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2007, όπως εκτιμάται από τη διοίκηση της εταιρείας.


Παράλληλα, η Hellenic Seaways, η οποία αναμένει σημαντική κερδοφορία για το τέλος του έτους, θεωρεί ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι ακόμη καλύτερος, με «όπλα» τον ισχυρό σε ταχύπλοα στόλο (πέντε Highspeed) και τα δύο νεότευκτα συμβατικά.


Επίσης, σήμερα ελέγχει και διαχειρίζεται τρία φορτηγά πλοία, τα οποία δραστηριοποιούνται σε διεθνείς γραμμές συμβάλλοντας σε ποσοστό άνω του 20% στην κερδοφορία της.


Παράλληλα, εξετάζει την αγορά και άλλων πλοίων, ενώ σταδιακά θέλει να απεμπλακεί από τις περιφερειακές γραμμές (Σποράδες, Αργοσαρωνικό), ενώ προτίθεται να ανανεώσει πλήρως το στόλο της με την πώληση όλων των πλοίων που συμπληρώνουν 30ετία χωρίς να κάνει χρήση των ωφελημάτων της Συνθήκης της Στοκχόλμης.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική 31/8