Αρχική Πολιτισμός Έκθεση ζωγραφικής από τον Μπάμπη Κοιλιάρη

Έκθεση ζωγραφικής από τον Μπάμπη Κοιλιάρη

6

Στην Κεντρική Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Χίου θα παρουσιάσει δουλειά του ο Μπάμπης Κοιλιάρης. Η έκθεση αυτή αφορά 25 έργα από την συλλογή «Κορίτσια στον ήλιο» που παρουσιάστηκε σε Γκαλερί της Αθήνας τον περασμένο Ιανουάριο.


Δυο λόγια από τον ίδιο…


Τα «Κορίτσια στο Φως» είναι μια ομάδα έργων που ξεκίνησε από ακουαρέλες και σκίτσα, αρκετά παλιότερα. Όμως μετά το 2000 έγιναν τα πρώτα έργα με ακρυλικό σε καμβά. Η γυναικεία φιγούρα είναι κάτι που με απασχολεί σε όλη τη διαδρομή μου και εμφανίζεται αρκετά συχνά μέσα στις συνθέσεις και τα άλλα έργα μου.


Ποτέ δεν αποτέλεσε μια ενιαία σειρά αλλά τελευταία, ανάμεσα στα άλλα ζωγραφίζω και κάποια έργα σαν μια ανάγκη – ύμνος στο «θηλυκό» στολίδι του κόσμου. Έργα ανάλαφρα χωρίς προβληματισμούς, να ξυπνούν αυθόρμητα τις αισθήσεις και να προκαλούν συναισθήματα.


Με αισθησιασμό και χάρη, στατικά ή σε κίνηση τα κορίτσια συσσωρεύουν και αντανακλούν το Φως, σκορπίζοντας το τριγύρω απλόχερα. Πότε σαν νάρκισσος και πότε σαν ένα ντροπαλό ρόδο, η γυναίκα μοσχοβολά αφήνοντας κάτω απ’ τις διαφάνειες της, αθώα ή προκλητικά να φανούν οι αναλογίες και τα κάλλη της, τραβώντας τα βλέμματα.


Η Γυναίκα, η Μάνα, η Γη   και η Φύση, έννοιες αλληλένδετες συνυπάρχουν μέσα στους πίνακες αυτούς με τον ήλιο να τις λούζει σαν ένα απαλό Θεϊκό χάδι. Αυτό το φως που δίνει ζωή, κάνει τα μάγουλα να ροδίζουν και τις γυναίκες πιο αποκαλυπτικές.


Ας τα χαρούμε                                     Στην ίδια έκθεση θα συμπεριληφθεί και μια σειρά 10 μικρών και μεγάλων έργων με Χιώτικα τοπία που έχουν ζωγραφιστεί κατά καιρούς με την ίδια τεχνική όπως τα Κορίτσια.


Η έκθεση θα ξεκινήσει την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2006 και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 του ίδιου μήνα. Οι ώρες λειτουργίας καθημερινά είναι 10.00 με 13.30 και 18.00 με 21.00.
 
Για περισσότερες Πληροφορίες απευθυνθείτε στη διεύθυνση  http://chios_art.tripod.com/girls/girls.htm