Αρχική Νέα Τοπικά Π. Λασκαρίδης:«Η προσφορά μου για τη Hellenic Seaways είναι 2,95 ευρώ ανά...

Π. Λασκαρίδης:«Η προσφορά μου για τη Hellenic Seaways είναι 2,95 ευρώ ανά μετοχή»

11

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ του για την απόκτηση του 33,31% των μετοχών της Hellenic Seaways που κατέχουν οι Μινωικές Γραμμές επιβεβαιώνει με δήλωσή του στη «Ν» ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι καμία νέα προσφορά δεν έχει καταθέσει πέραν της αρχικής, η οποία είναι στα 2,95 ευρώ ανά μετοχή.


Ο κ. Λασκαρίδης ο οποίος στην τελευταία γενική συνέλευση της Hellenic Seaways εμφανίσθηκε με 13.412.740 μετοχές (ποσοστό 17,28% του μετοχικού κεφαλαίου), ξεκαθαρίζει ότι το ενδιαφέρον για την εταιρεία παραμένει αμείωτο, ωστόσο δεν έχει καταθέσει νέα προσφορά.


«Εχω καταθέσει μία προσφορά για την αγορά του 33,31% των μετοχών της Hellenic Seaways με τιμή 2,95 ευρώ. Πέραν αυτής της προσφοράς δεν υπάρχει τίποτα άλλο» δήλωσε στη «Ν» διαψεύδοντας αμέσως φήμες που κυκλοφόρησαν χθες για «νέα προσφορά Λασκαρίδη στα 3,19 ευρώ».


Και από την πλευρά των Μινωικών Γραμμών υπήρξε η ίδια διάψευση, ενώ επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα, το οποίο άλλωστε όπως τονίζεται δεν «άνοιξε» με δική τους πρωτοβουλία. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι αποκλείουν την περίπτωση πώλησης, αλλά, όπως επανειλημμένως έχουν δηλώσει στελέχη της διοίκησης, σε τιμή σαφώς υψηλότερη αυτών που έχουν κατατεθεί «στο τραπέζι». Πάντως δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις καθώς οι διεργασίες στην ακτοπλοϊκή αγορά είναι έντονες.


Επισημαίνεται ότι ο κ. Πάνος Λασκαρίδης εκτός της συμμετοχής του στη «Hellenic Seaways» διαθέτει και το 5,2% των μετοχών των Μινωικών Γραμμών.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική 1/9