Αρχική Νέα Τοπικά Παρέμβαση υποψήφιου Νομάρχη Χίου Αλέκου Γαϊτάνου με θέμα:”Τα Βορειόχωρα και οι Νομαρχιακές...

Παρέμβαση υποψήφιου Νομάρχη Χίου Αλέκου Γαϊτάνου με θέμα:”Τα Βορειόχωρα και οι Νομαρχιακές Εκλογές”

16

Δελτίο τύπου απέστειλε ο υποψήφιος Νομάρχης Χίου Αλέκος Γαϊτάνος, στο οποίο αναφέρει τα εξής:

 

“Το τελευταίο διάστημα  η κοινή γνώμη του Νομού μας  βομβαρδίζεται με  ενυπόγραφες παρεμβάσεις ευυπόληπτων συμπατριωτών μας, που καλούν τους εναπομείναντες γέροντες των βορειοχώρων να υπερψηφίσουν το συνδυασμό του κ.Λαμπρινούδη.


Η όλη επιχειρηματολογία και συλλογιστική που αναπτύσσονται στις παρεμβάσεις αυτές, θα έλεγα ότι συνοψίζονται στη θεωρία του καλού κομματάρχη που νοιάζεται για το καλό του χωριού και των συγχωριανών του.


Παρεμβάσεις ηθικοπλαστικές που στόχο έχουν το συναισθηματικό επηρεασμό, τη μεταφυσική ερμηνεία των δεινών του τόπου και των κατοίκων και την αποσιώπηση κάθε αναφοράς σε ευθύνες προσώπων και πολιτικών που τα δημιούργησαν.


Και όμως είναι αυτές οι πολιτικές που δημιούργησαν, συντηρούν και αναπαράγουν τα προβλήματα της Βόρειας Χίου.


Το στρεβλό οικονομικό μοντέλο  είναι εκείνο που έδιωξε τους νέους και ερήμωσε τα χωριά. Δεν είναι το θέλημα του Θεού αλλά το έλλειμμα δημοκρατικού προγραμματισμού και η ανυπαρξία επιχειρησιακού σχεδίου ανάπτυξης για τη Βόρεια Χίο τα οποία ευθύνονται που οι νέοι δεν επιστρέφουν.


Ο πρόσφατος σχεδιασμός για την 4η Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 που έγινε στην Χίο, απλά εξελίχθηκε σε show επίδειξης τεχνοκρατικών γνώσεων από τους διορισμένους υπαλλήλους του αθηνοκεντρικού κράτους, με άβουλο χειροκροτητή τον κ. Νομάρχη.


Η  μόνη σοβαρή αναπτυξιακή προσπάθεια που θα συνέβαλε στην ανόρθωση της χειμαζόμενης οικονομίας των βορειοχώρων, υπονομεύθηκε και θα μείνει γνωστή στην ιστορία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ως Πελλιναίονgate.


Με τα χιλιάδες κυβικά ασφάλτου που κάλυψε από άκρη σε άκρη τη Βόρεια Χίο ο κ.Λαμπρινούδης, προσπαθεί να καλύψει την ανυπαρξία της πολιτικής του για τα βορειόχωρα.


Μίας πολιτικής που δεν έχει σχέση με την αποκέντρωση, δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας, δεν στηρίζει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, δεν προωθεί την ήπια τουριστική ανάπτυξη και δεν προστατεύει το περιβάλλον.


Αυτή είναι η πολιτική του κ. Λαμπρινούδη. Πολιτική απόλυτα συμβατή με τον κομματάρχη του παλιού καλού καιρού που κάποιοι βάλθηκαν να αναβιώσουν.


Ο λόγος στους πολίτες των βορειοχώρων.”