Αρχική Νέα Τοπικά ΑΝΕΚ: Στο μικροσκόπιο νέες γραμμές και Hellenic Seaways

ΑΝΕΚ: Στο μικροσκόπιο νέες γραμμές και Hellenic Seaways

7

Η ΑΝΕΚ με αφορμή σχετικό σχόλιο της «Ν» περί ενδεχόμενης επέκτασής της στις νέες γραμμές που ανοίγονται μεταξύ Πακιστάν-Ντουμπάι εξέδωσε σχετική ανακοίνωση προς το Χ.Α. στην οποία επισημαίνει τα εξής:


«Η ΑΝΕΚ αναφερόμενη στο δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ της 1ης Σεπτεμβρίου 2006 ανακοινώνει ότι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα δρομολόγησης πλοίων στις γραμμές που κρίνει ότι έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Η Εταιρεία ανακοινώνει ότι δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση που σύμφωνα με τον κανονισμό του Χ.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι προς ανακοίνωση και θα ενημερώσει έγκαιρα το επενδυτικό κοινό».


Επισημαίνεται ότι κυβερνητικό στέλεχος του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι ελληνική εταιρεία σε συνεργασία με πακιστανική θα δραστηριοποιηθεί από την 1η Νοεμβρίου στη γραμμή Καράτσι-Ντουμπάι.


Εξάλλου χθες πληροφορίες έφεραν την εταιρεία να διερευνά τις πιθανότητες να καταθέσει προσφορά για την εξαγορά του 33,31% των μετοχών της Hellenic Seaways που κατέχουν οι Μινωικές Γραμμές


Επισημαίνεται ότι η γενική συνέλευση της εταιρείας έχει λάβει την απόφαση για την έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές ύψους μέχρι 140 εκατ. ευρώ.


Πηγή: Ναυτεμπορική 2/9