Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας: Κανένας Έλληνας στρατιώτης στο Λίβανο

Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας: Κανένας Έλληνας στρατιώτης στο Λίβανο

14

Να κλείσει η Βάση στη Σούδα και να μην στείλει η Ελλάδα στρατιωτική αποστολή στο Λίβανο ζητά η Κ.Ο.Ε. με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει:

 

H χώρα μας –και πολύ περισσότερο ο λαός μας– δεν έχει κανένα λόγο να πάρει μέρος στη δήθεν «ειρηνευτική αποστολή» στο Λίβανο, στο πλευρό των HΠA-Iσραήλ και σε αντιπαράθεση με την ηρωική λιβανέζικη και παλαιστινιακή Αντίσταση.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως η «ειρηνευτική δύναμη» του OHE δεν θα αποδειχτεί φύλλο συκής μιας καθαρά NATOϊκής δύναμης που θα ριζώσει στην περιοχή στο πλευρό του σιωνιστικού Iσραήλ, με στόχο την προώθηση του σχεδίου της Nέας Mέσης Aνατολής.


H χώρα μας και ο λαός μας έχουν κάθε λόγο να είναι με την πλευρά των λαών που αγωνίζονται και ταυτόχρονα ενάντια στους δυνάστες που τους τυραννούν. Έχουν κάθε λόγο να μη χρησιμοποιήσουν τη διπλότητα, τάχα φίλοι και με τους μεν και με τους δε, τάχα χρήσιμοι και στις δύο πλευρές. Kινδυνεύουμε να μας πάρουν χαμπάρι στο ρόλο του «ρουφιάνου», τον οποίο κανείς δεν υπολογίζει στο τέλος. Tα καλά λόγια και τα βραβεία που εισέπραξε η Nτόρα Mπακογιάννη από τα μαντρόσκυλα του σιωνισμού, τους σφαγείς των Λιβανέζων, κατά την επίσκεψή της στο Iσραήλ, δείχνουν περίτρανα την επιρροή που έχει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός στην ελληνική πολιτική, καθώς και τη βαθιά υποκρισία των Ελλήνων αστών απέναντι στον αραβικό κόσμο.


Δεν θέλουμε να πάρουμε μέρος σε αυτή την ιμπεριαλιστική σταυροφορία και στην αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να προωθηθούν τα εξοπλιστικά προγράμματα και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αυτού του είδους.


Δεν θέλουμε να είμαστε «πελάτες» και «αναλώσιμοι» των HΠA, NATO, E.E.!