Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ο Σύλλογος καθηγητών Γερμανικών ενημερώνει τα μέλη του

Ο Σύλλογος καθηγητών Γερμανικών ενημερώνει τα μέλη του

5

Με δελτίο τύπου ο Συλλογος καθηγητών Γερμανικών στην Ελλάδα ενημερώνει τα μέλη του και αναφέρει:

“Συνάδελφοι,
το ΔΣ του ΣΥ.ΚΑ.Γ.Ε – DLV δεν εφησυχάζει παρά τον επιτευχθέντα στόχο της αύξησης των διορισμών για τη διετία 2006 – 2008 (396 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ).
Οι συνάδελφοί μας έχουν ακόμα νωπά τα βιώματα της μείωσης των ωρών διδασκαλίας από 2 σε 3 εβδομαδιαίως που επέφερε η ΥΑ 54530/2005, οι ωρομίσθιοι συνάδελφοί μας άρχισαν να αποζημιώνονται τον Ιούλιο του 2006 και αυτό ύστερα από συνεχείς οχλήσεις και παρεμβάσεις του Συλλόγου μας προς τους αρμόδιους φορείς.
Η επέκταση της διδασκαλίας των γερμανικών στα 6θέσια και άνω δημοτικά σχολεία σηματοδοτεί νέες ανάγκες, και ήδη τα στοιχεία από τα δημοτικά είναι σχετικώς ενθαρρυντικά (πλην ελαχίστων περιπτώσεων) για την ανοδική τάση που διαγράφει η επιθυμία εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας και στην Αθμια Εκπαίδευση, και, σε τελευταία ανάλυση, θα πρέπει να υπάρξει μια άλλη πολιτική αντιμετώπιση του θέματος της β΄ ξένης γλώσσας στη Δημόσια Εκπαίδευση, και, φυσικά, όχι η «βολική» λύση της πενιχρότερης ωρομισθίας, όπως την έχουν βιώσει και θα τη βιώνουν αρκετοί συνάδελφοί μας.
Το ΔΣ του ΣΥ.ΚΑ.Γ.Ε – DLV καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις Επιστημονικές Ημερίδες του Σεπτεμβρίου που διοργανώνει ο Σύλλογος, (α)  3. Internationale Konferenz und Comenius-Kontaktseminar (8 – 9 Σεπτ. στην Ελληνογερμανική Αγωγή, ως συνδιοργανωτής)  και στην 6η Επιστημονική Ημερίδα και 16η Έκθεση Γερμανικού Διδακτικού Βιβλίου (Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2006, Συνεδριακός – Εκθεσιακός χώρος «Α Θ Η Ν Α Ϊ Σ», Καστοριάς 34 – 36, Βοτανικός – Γκάζι, ως διοργανωτής).
Οι εκδηλώσεις, που με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας από της ιδρύσεώς του κι εντεύθεν,  αποτελούν θεσμό για τον κλάδο. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία όλοι μας να ενημερωθούμε πληρέστερα γύρω από τις εξελίξεις που διαγράφονται στον κλάδο μας: Γερμανικά & Αθμια/Βθμια Εκπαίδευση, παρεμβάσεις προς φορείς και αποτελέσματα αυτών κλπ.”