Αρχική Νέα Τοπικά Τεράστιες διαφορές έχουν στον τιμοκατάλογο τους οι ταβέρνες της Χίου

Τεράστιες διαφορές έχουν στον τιμοκατάλογο τους οι ταβέρνες της Χίου

9

Τεράστιες διαφορές έχουν στον τιμοκατάλογο τους οι ταβέρνες της Χίου.
Οι αποκλίσεις τιμών ανάμεσα στις διάφορες ταβέρνες είναι εντυπωσιακές καθώς φτάνουν το 50% για σχεδόν οτιδήποτε υπάρχει στον τιμοκατάλογο!!!


Για παράδειγμα η χωριάτικη σε ταβέρνα στην περιοχή της Βολισσού κοστίζει 5,5 ευρώ ενώ στην περιοχή του Καταράκτη 3,8€, διαφορά 44,7%. 

 

Το τυρί Μαστέλο που όλοι το αγοράζουν από τον ίδιο χιώτη παραγωγό έχει 4,7 ευρώ σε ταβέρνα λίγο έξω από την πόλη, 3,9€ στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης, 4,5€ στην περιοχή του Λιλικά, 4 στη Βολισσό, 3,5 στη Λαγκάδα και 3,2 στον Καταράκτη!!!
Ο ψητός γαλέος ξεκινά από τα 4.5 € στον Καταράκτη και καταλήγει στα 7,5€ λίγο πιο νότια προς την Κώμη.
Το κρασί “Λήμνος” σε ταβέρνα έξω από την πόλη κοστίζει 8.5€ και 3 χιλιόμετρα πιο νότια στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης σε αντίστοιχου επιπέδου ταβέρνα 10,5€ (διαφορά 23,5%)
Δύο πλοκάμια ψητό χταπόδι κάνουν περίπου 8€, στις περισσότερες ταβέρνες (ακούστηκε σε τραπεζάκι να κάθεται παρέα τουριστών που βλέποντας τον λογαριασμό αναφώνησαν “στη Χίο χταπόδι τέλος!” ενώ υπάρχει ταβέρνα στη νότια Χίο που το χρεώνει 10ευρώ. (Δηλαδή για να θυμηθούμε τις δραχμούλες, αν κάνετε τον υπολογισμό περίπου 3.500 δραχμές οι 12 μπουκίτσες χταπόδι… σχεδόν 300 δραχμές η μπουκιά!!!, αποδεικνύοντας ότι το χαβιάρι δεν πιάνει μία μπροστά στο χιώτικο χταπόδι).
Και όλα αυτά σε εποχή που όλοι παραπονιούνται για τον τουρισμό αλλά η προσφερόμενες υπηρεσίες είναι τόσο χαμηλές ώστε μόνο δύο από τις 8 ταβέρνες του δείγματος έφεραν, χωρίς να τους το ζητήσουμε, στο τραπέζι κατάλογο με αναγραφόμενες τιμές. Κάτι δηλαδή που αποτελεί υποχρέωσή τους από το νόμο.

Το μόνο θετικό ότι σχεδόν όλοι έφεραν απόδειξη από ταμειακή μηχανή, κάτι έκανε το ΣΔΟΕ τελικά.