Αρχική Νέα Τοπικά Ισαβέλλα Μπουρνιά: “ΧΥΤΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ”

Ισαβέλλα Μπουρνιά: “ΧΥΤΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ”

10

Δελτίο τύπου απέστειλε η υποψήφια Νομάρχης κ. Ι.Μπουρνιά στο οποίο κατηγορεί το Νομάρχη κ.Λαμπρινούδη για παραπληροφόρηση στο θέμα του ΧΥΤΑ Ν.Χίου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Με αφορμή το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σέργιος Τσίφτης, για την μη ολοκλήρωση από πλευράς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των απαιτούμενων ενεργειών για την ένταξη της χρηματοδότησης για το έργο ΧΥΤΑ Ν. Χίου, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:


* Ο κ. Λαμπρινούδης εσκεμμένα παραπληροφορεί το λαό της Χίου σχετικά με την πρόοδο των έργων που σχεδιάζονται στο νομό. Η περίπτωση των ΧΥΤΑ αποτελεί ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα παραπληροφόρησης, όπου σε μια προσπάθεια να μην βρεθεί αντιμέτωπος στα συγκεκριμένα ερωτήματα  που του απευθύνουν τόσο οι αντίπαλοι συνδυασμοί, όσο και οι πολίτες, εκείνος περί άλλων τυρβάζει. Είναι μία τακτική που ακολουθεί ο κ. Λαμπρινούδης όλα αυτά τα χρόνια και που δυστυχώς δεν έχει καταλάβει ότι οι καιροί άλλαξαν, οι παλαιοκομματικές τακτικές δεν πείθουν τους πολίτες, αλλά αντίθετα τους εξοργίζουν και  τους προκαλούν. 


* Από διάφορες  ανακοινώσεις που έχει δώσει κατά καιρούς στη δημοσιότητα, από τότε που αναγκάστηκε να ανακινήσει το θέμα των ΧΥΤΑ, το οποίο επί μακρόν απέφευγε για ψηφοθηρικούς λόγους να προχωρήσει, μίλησε με διαφορετικά και αντικρουόμενα στοιχεία, όπως: «Η ΝΑΧ θα χρηματοδοτήσει τους ΧΥΤΑ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους», δηλαδή από την τακτική χρηματοδότηση της Νομαρχίας.(Και τι θα πρωτοχρηματοδοτούσε από τους ΚΑΠ; Τους ΧΥΤΑ, τις απαλλοτριώσεις του φράγματος Κατράρη;) Επίσης, ο κ. Λαμπρινούδης δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να χρηματοδοτήσει το έργο των ΧΥΤΑ από την Κοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG. Στη συνέχεια, και ενώ το θέμα είχε ξεχαστεί, φτάνουμε να διανύουμε προεκλογική περίοδο, όπου δε διστάζει να παραπληροφορήσει τους πολίτες ότι το έργο έχει προχωρήσει για χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Έρχεται όμως ένα Δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια, να τον διαψεύσει. Ας αποφασίσει τελικά ο κ. Λαμπρινούδης προτίθεται να πει την αλήθεια κάποτε στον Χιώτικο λαό;


 * Τέλος, αν η νομαρχιακή αρχή Λαμπρινούδη αφιέρωνε ένα μέρος του χρόνου που αφιερώνει σήμερα για να βγάζει ανακοινώσεις που παραπληροφορούν, στην εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων για ένα έργο για το οποίο έγινε όλη η προετοιμασία από την προηγούμενη νομαρχιακή αρχή, ίσως να είχε σημειωθεί κάποια πρόοδος. Πρόοδος που έχει σημειωθεί στους γειτονικούς νομούς, οι οποίοι δεν είχαν ώριμες μελέτες από το 2000.”