Αρχική Νέα Τοπικά ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ: “Οι θέσεις μας για την προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας”

ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ: “Οι θέσεις μας για την προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας”

5

Με δελτίο τύπου η Κίνηση “ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ”, ενημερώνει τους δημότες Ομηρούπολης τις θέσεις της για την προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας, στο οποίο αναφέρει:


“Σήμερα, σε ολόκληρο το Δήμο Ομηρούπολης υπάρχουν Σύλλογοι, που, με την εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά των Διοικήσεων τους, συνεχίζουν να αποτελούν πυρήνες πολιτιστικής δημιουργίας. Ο Φ.Ο.Β., η Π.Ε.Κ.Ε.Β., οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Λαγκάδας, Συκιάδας, Καρυών και Σιδηρούντας, και το Σωματείο «Φίλοι του Αναβάτου», καθώς και ο Όμιλος Επιμόρφωσης Γονέων συνεχίζουν να προσφέρουν για πολλά χρόνια στον τόπο, δίνοντας τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας να ασχοληθούν με τις τέχνες και τον πολιτισμό, διατηρώντας τις παραδόσεις και τα έθιμα μας και παίζοντας ένα σημαντικό ρόλο στην κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή, μέσα από τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν. Ταυτόχρονα, η ΕΒΑΤ, δραστηριοποιούμενη στην Αττική, έχει συμβάλλει στην διατήρηση των δεσμών με τη γενέτειρα όλων των Βρονταδούσων που μένουν εκεί. 


Ο Δ.Ο.Α.Π.Π. του Δήμου Ομηρούπολης, άλλοτε έντονα και άλλοτε υποτονικά, έχει παίξει το δικό του ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου. 
Αποτέλεσμα της αγάπης των κατοίκων για τις τέχνες και την πολιτιστική δημιουργία είναι να αναδειχθούν πολλοί νέοι καλλιτέχνες σε διάφορους τομείς, όπως στη ζωγραφική, στην κεραμική, στη μουσική κ.λ.π.


Στους άμεσους στόχους μας είναι:


– Η στενή συνεργασία του Δήμου, μέσω του Δ.Ο.Α.Π.Π., με όλους τους πολιτιστικούς φορείς και η ουσιαστική υλική και ηθική υποστήριξή του σε όλους εκείνους που ανιδιοτελώς αγωνίζονται για την ανάπτυξη του πολιτισμού στο Δήμο μας.


– Η από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων, βάσει ετήσιου προγράμματος, με το συντονισμό του Δ.Ο.Α.Π.Π. και τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών φορέων, που θα κορυφώνονται την καλοκαιρινή περίοδο, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν και οι συμπολίτες μας, που ζουν εκτός Χίου.
– Η υποστήριξη κάθε τοπικής καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δημιουργίας, όπως θεατρικών παραστάσεων, μουσικών ή χορευτικών εκδηλώσεων, εκθέσεων έργων συμπολιτών μας καλλιτεχνών κ.λ.π. Στόχος μας είναι η διάχυση του πολιτιστικού έργου σε όλους τους οικισμούς και η προβολή του, εκτός του Δήμου.


– Η υποστήριξη κάθε ενέργειας που στοχεύει στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των τοπικών παραδόσεων. Υποστήριξη σχετικών εκδοτικών πρωτοβουλιών.


– Ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης και μόνιμου εκθετηρίου, ώστε να μπορούν οι συμπολίτες μας καλλιτέχνες να εκθέτουν τα έργα τους.


– Αξιοποίηση εγκεκριμένων πόρων για ίδρυση Δημοτικής Βιβλιοθήκης και για την ηλεκτρονική δικτύωση όλων των τοπικών βιβλιοθηκών.


– Αξιοποίηση του λιμανακιού στο Γούβι, που με μικρές παρεμβάσεις μπορεί να λειτουργήσει σαν ανοικτό θέατρο.


– Ομοίως, αξιοποίηση του ανοικτού θεάτρου της Βίγλας στο Παχύ, μέσω του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηρούντας.


– Ίδρυση πολιτιστικών εργαστηρίων, ιδιαίτερα για τους νέους, σε συνεργασία με τα τοπικά πολιτιστικά σωματεία.


– Αναβάθμιση και ανάδειξη του Κέντρου Νεότητας του Δήμου, ώστε να προσελκύει τους νέους του τόπου. Ενίσχυση του Κέντρου με σύγχρονο εξοπλισμό.”