Αρχική Νέα Τοπικά Μάρκος Σκούφαλος: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…»

Μάρκος Σκούφαλος: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…»

4

Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Ομηρούπολης της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών, Μάρκος Σκούφαλος αναφέρει:

 

“Το γεγονός ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο, μπορεί να δίνει το δικαίωμα  σε παρατάξεις, που εκπροσωπούν το φθαρμένο πολιτικό σκηνικό του δήμου Ομηρούπολης, το προσκολλημένο στα δυο μεγάλα κόμματα σκηνικό και στις προσβλητικές για μας μεθόδους τους να λένε ψέματα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας τόσο βάναυσα .


Νωπές είναι οι μνήμες για το πώς χειρίστηκαν την υπόθεση της παράτασης της χρονικής διάρκειας της παραμονής των ιχθυοκλωβών στον κόλπο της Λαγκάδας, τόσο  η πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου του αντίστοιχου διαμερίσματος, όσο και η πλειοψηφία  του δημοτικού συμβουλίου.


Ομόθυμα οι κκ. Κυριακός-υποψήφιος με τον κ. Μούνδρο- και Κούνουπας-υποψήφιος με τον κ. Μαλαφή,- συμφώνησαν στην παράταση της παραμονής των κλωβών στον κόλπο της Λαγκάδας και το ίδιο έπραξε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, προεξάρχοντος του σημερινού δημάρχου κ. Παπαληού και του κ. Μούνδρου με φωτεινή εξαίρεση το δημοτικό μας σύμβουλο Γιώργη Παντελίδη, που ψήφισε κατά και δύο λευκά από τους Παντελόγλου και Αθανασόπουλο, που επίσης έβαζαν φρένο στη διαιώνιση του προβλήματος στη Λαγκάδα.


Ανερυθρίαστα αναφέρεται στις θέσεις των «Πολιτών Ομηρούπολης» για το περιβάλλον:

«Αποκατάσταση της φυσικής ομορφιάς των γραφικών κόλπων της Λαγκάδας και του Παντουκιούς με τη σταδιακή απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών..» Μα, μας δουλεύουν; Πρώτα ψηφίζουν την παράταση κι έπειτα προς άγρα ψήφων στηρίζουν την απομάκρυνση;


Πρόσφατα ο «Νηρέας» προέβη σε εγκατάσταση νέων κλωβών- αντικατάσταση λένε οι ίδιοι- πού ήταν να φωνάξουν, να ψελλίσουν κάτι;


 Αντίθετα, η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» με τη συνεπή στάση της 8 χρόνια τώρα και πάλι στάθηκε στο πλευρό της πλειοψηφίας των δύο χωριών και όχι της μειοψηφίας, όπως θέλουν να την παρουσιάσουν οι οπαδοί του κοινωνικού αυτοματισμού που θέλουν να στρέψουν τους εργάτες απέναντι στους χωριανούς.


Θα  αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετα, μα κακό είναι να αλλάξουν στάση; Σαφώς δεν είναι κακό. Όταν όμως αυτό γίνεται προεκλογικά, όταν η όλη σου  στάση και φιλοσοφία όλα αυτά τα χρόνια είναι, να φταρνίζεται ο «Χ» επενδυτής και να παθαίνεις  γρίπη  ως πλειοψηφία είτε της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά του, τότε έχουμε να κάνουμε με τρανταχτό παράδειγμα προεκλογικού κομπογιαννιτισμού.


Στο ίδιο όμως μήκος  κύματος κινείται και ο τίτλος που διαβάσαμε: «Ήπια ανάδειξη των παραλιών της δυτικής Χίου» δηλαδή, η Κυνηγετική  Ρεζέρβα που είχαν ψηφίσει μαζί με τη συμπολίτευση να γίνει στην περιοχή της Σιδηρούντας εντάσσεται στην ήπια ανάπτυξη; Εκτός και αν εννοούν με το ήπια, τη θετική τους γνωμοδότηση στο δημοτικό συμβούλιο, να εγκατασταθούν στα βουνά του Αίπους οι 187 ανεμογεννήτριες του ΡΟΚΑ που θα ξεχερσώσουν τα πάντα.


Εν κατακλείδι, αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα των «Πολιτών Ομηρούπολης»  και του επικεφαλή τους ,να ψαρέψουν στα θολά νερά και να αποποιηθούν τις ευθύνες τους , όμως δεν μπορούν αυτό να το κάνουν με τρόπο που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, δεν μπορούν να ασελγούν επί της πολιτικής ιστορίας του τόπου μας και επαναλαμβάνουμε και της νοημοσύνης μας.”