Αρχική Νέα Τοπικά Ισαβέλλα Μπουρνιά: “Πόσο νόμιμος είναι ο προεκλογικός αγώνας του κ. Λαμπρινούδη;”

Ισαβέλλα Μπουρνιά: “Πόσο νόμιμος είναι ο προεκλογικός αγώνας του κ. Λαμπρινούδη;”

7

Δελτίο τύπου απέστειλε η υποψήφια Νομάρχης Χίου κ.Ισαβέλλα Μπουρνιά στο οποίο κάνει λόγο περί της νομιμότητας του προεκλογικού αγώνα του κ. Λαμπρινούδη και συγκεκριμένα αναφέρει:

 

“• Άρθρο 8  του ν. 3202/2003 της υπ. αριθμ. 22 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διενέργεια των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου για την ανάδειξη των αρχών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, παρ. γ: «Κατά την προεκλογική περίοδο απαγορεύεται στους υποψηφίους νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους η διακίνηση κάθε μορφής ένθετων φυλλαδίων μέσω του τύπου ή μέσω καταστημάτων δημοσίων υπηρεσιών και υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα που βρίσκονται εντός της διοικητικής Περιφέρειας της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ή του οικείου Δήμου»


• Από την εισηγητική έκθεση του προαναφερθέντος νόμου: «Με τις διατάξεις των άρθρων 16, 17, 18, 19 και 20 του πέμπτου κεφαλαίου του πρώτου μέρους του παρόντος σχεδίου προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις, καθώς και η διαδικασία έκπτωσης από τα αξιώματα του νομάρχη, δημάρχου, νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων, σε περιπτώσεις παραβίασης των διατάξεων του παρόντος νόμου: Επίσης, θεσπίζονται πρόστιμα για τους συνδυασμούς, αλλά και διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σε βάρος τρίτων, που παραβιάζουν τις διατάξεις του παρόντος νόμου».

Όπως προκύπτει από τα άρθρα των σχετικών νόμων που παραθέτουμε πιο πάνω, πιστεύουμε ότι ο κ. Λαμπρινούδης, καταπατά τον εκλογικό νόμο και κάθε αρχή διαφάνειας, καθώς είναι γεγονός ότι:


1. Διανέμει προεκλογικό υλικό μέσω του τοπικού τύπου, με τη μορφή ένθετων φυλλαδίων, αλλά και μέσω γραφείων της νομαρχίας.


2. Πληρώνει τον προεκλογικό του αγώνα από κονδύλια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.


3. Το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχίας, αρνείται να δώσει στοιχεία για το κόστος των δράσεων προσωπικής και προεκλογικής προβολής του κ. Λαμπρινούδη, που όμως πληρώνει η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, δηλαδή ο φορολογούμενος πολίτης!

Ο κ. Λαμπρινούδης όντας εκ νέου υποψήφιος, που έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα τη δική του όσο και συμβούλων του, δεν μπορεί να διαφημίζει έργα της ΝΑΧ με φυλλάδια προεκλογικού χαρακτήρα, που παραπέμπουν τόσο στο συνδυασμό του όσο και στο πρόσωπό του. Είναι επίσης απαράδεκτο, να ισχυρίζεται ότι το κόστος αυτής της ακριβής διαφημιστικής καμπάνιας πληρώνεται από τη νομαρχία μετά από σχετικές αποφάσεις του νομαρχιακού συμβουλίου. Τέτοιες αποφάσεις ουδέποτε υπήρξαν. Τέλος, είναι απαράδεκτο να μην δίνονται στη δημοσιότητα αυτά τα οικονομικά στοιχεία, όπως οφείλει να γίνεται, αντίθετα ο νομάρχης να έρχεται σε απευθείας συνεννόηση με τους διαφημιστές, σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο δημοσίων σχέσεων.”