Αρχική Νέα Τοπικά Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου στις 11πμ από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ.Γ.Χαλλιορή με θέμα...

Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου στις 11πμ από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ.Γ.Χαλλιορή με θέμα την ποιότητα του νερού

6

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Γιάννης Χαλλιορής και τα μέλη του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ θα παρουσιάσουν όλα τα στοιχεία για την ποιότητα του νερού σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 11 το πρωί, στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται επί των οδών Απλωταριάς και Ψυχάρη. 

Συγκεκριμένα ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Χαλλιορής εξέδωσε χθές την ακόλουθη έκτακτη ανακοίνωση:
 
“Από τη θέση μου ως υποψηφίου Δημάρχου Χίου, με αίσθημα ευθύνης και λόγω της σκόπιμης ολιγωρίας της δημοτικής αρχής Μεννή, οφείλω να ενημερώσω τους δημότες για τις ακόλουθες εξελίξεις που αφορούν την ποιότητα του νερού στο Δήμο της Χίου.


Ο Δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής, με την ιδιότητά του και ως Πρόεδρου του Συνδέσμου Δήμων Ν. Χίου, εν κρυπτώ, κατέθεσε στα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας τις υπ’ αρ. 3/20-2-2006 και 16/19-5-2006 αιτήσεις του με τις οποίες ζητούσε την κατά παρέκκλιση αύξηση των επιτρεπόμενων τιμών του υδραργύρου, με αιτιολογία ότι ο Δήμος δεν μπορεί να παρέχει νερό στους δημότες με άλλο ενδεδειγμένο τρόπο. Ακολούθως, εκδόθηκε η υπ. Αρ. ΔΥΓ2/26414 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Υγείας, με την οποία εγκρίθηκε η αύξηση των ανώτατων επιτρεπομένων τιμών του υδραργύρου για το Δήμο της Χίου σε 1,65 mgr/l, από 1 mgr/l που ήταν μέχρι σήμερα, δηλαδή η τιμή αυξήθηκε κατά 65%. Ας σημειωθεί ότι σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, το όριο είναι 1mgr/l. Η υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1132 την 21-8-2006 και ισχύει από αυτή την ημερομηνία. Στην ίδια υπουργική απόφαση και συγκεκριμένα στο άρθρο 4 ορίζεται ότι ο Δήμος Χίου και η ΔΕΥΑΧ έχουν υποχρέωση να ενημερώσουν τον πληθυσμό  ΑΜΕΣΩΣ για τις αλλαγές στις τιμές του υδραργύρου, ώστε να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Ο κ. Μεννής, ενώ έχουν ήδη περάσει 17 ημέρες από την έναρξη του μέτρου, όχι μόνο δεν ενημέρωσε το λαό της Χίου, όχι μόνο δεν πληροφορεί τους δημότες για τη σκοπιμότητα της αύξηση των ορίων του υδραργύρου, αλλά αποκρύπτει και την αλήθεια από τους δημότες.

 

Είναι πλέον φανερό ότι ο κ. Μεννής ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στα 4 χρόνια της θητείας του, είπε την αλήθεια για το νερό, όπως αποτυπώνεται στις αιτήσεις του προς τα Υπουργεία: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ. Και αντί να πληροφορήσει τους δημότες με υπευθυνότητα, ο κ. Μεννής, στο βωμό του εκλογικού συμφέροντος, ζήτησε να ανέβουν τα όρια του υδραργύρου, προκειμένου να συνεχίζει να χορηγεί στους πολίτες υδραργυρούχο νερό!

 

Γνωρίζαμε ότι η δημοτική αρχή Μεννή ήταν αδίστακτη. Πλέον αποδεικνύεται και με στοιχεία ότι είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για τη δημόσια υγεία και τους δημότες. Ένας δήμαρχος που ομολογεί ότι σε 4 χρόνια δαπάνησε 10.000.000 ευρώ για το νερό, αλλά καταλήγει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, να αλλάζει τις τα επιτρεπόμενα όρια του υδραργύρου, και να μην ενημερώνει τους πολίτες, είναι έκθετος στην κοινή γνώμη και ακατάλληλος για το αξίωμά του.

 

Φτάνουν πια τα παιχνίδια με τον υδράργυρο και την υγεία μας. Αποδείχτηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν το πρόβλημα και προκειμένου να παρουσιάσουν «έργο», ανεβάζουν τις επιτρεπόμενες τιμές του υδραργύρου και χορηγούν τέτοιας ποιότητας νερό στις βρύσες μας!”