Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης:” Δεν πρόκειται να ανεχθούμε απειλές , πολιτικές διώξεις...

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης:” Δεν πρόκειται να ανεχθούμε απειλές , πολιτικές διώξεις και τραμπουκισμούς για τις Ιχθυοκαλλιέργειες”

8

Με ανακοίνωση της η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης αναφέρει:


“Το τελευταίο διάστημα όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, αναμοχλεύεται όλο και περισσότερο ο κοινωνικός αυτοματισμός από την πλευρά των ιχθυοκαλλιεργητών, με αποτέλεσμα νοσηρά έως και επικίνδυνα φαινόμενα στην περιοχή της Λαγκάδας –Συκιάδας που ενδεχόμενα χρήζουν και της επέμβασης του εισαγγελέα.


Εκτός από τα εμετικά συνθήματα στους τοίχους, τις μπογιές σε αυτοκίνητα, την πρόταση για «διοικητική επίπληξη» του προέδρου του τοπικού συλλόγου Στέφανου Τσίγκου από την υπηρεσία του που ποινικοποιεί την πολιτική δράση του κατά παράβαση κάθε συνταγματικής επιταγής, είχαμε και επιπλέον φθορές σε αυτοκίνητο μέλους του ΔΣ του εν λόγω συλλόγου.


Αποθρασυσμένοι πλέον, εκ της θέσεώς τους στην κοινωνική πυραμίδα, αλλά και λόγω της στήριξής τους από τις παρατάξεις του κατεστημένου των Παπαληού, Μούνδρου και Μαλαφή, χρησιμοποιούν σαν ασπίδα, τους εργαζόμενούς τους, τους οποίους θυμούνται μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού καθημερινά τους εκμεταλλεύονται με τους μισθούς πείνας που τους δίνουν και τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας που χρησιμοποιούν, την ώρα που τα κέρδη τους έχουν εκτιναχθεί σε πάνω από 190%. (ΝΗΡΕΑΣ)


Χωρίς ντροπή βάζουν το δίλημμα, θυσιαστείτε για τα υπερκέρδη μας, αλλιώς μαραζώνει ο τόπος μας και οι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών Ομηρούπολης θεωρεί ότι ο ωμός εκβιασμός τους δεν πρέπει να περάσει.


Η διεθνής πρακτική στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών, ακολουθεί πλέον το δρόμο της ανοιχτής θάλασσας που εξασφαλίζει μειωμένα κόστη εμβολιασμών, μειωμένους κινδύνους μολύνσεων ή ασθενειών, λιγότερη ρύπανση και καλύτερης ποιότητας ψάρια.


Ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους προέρχεται από τις αδηφάγες ορέξεις των αφεντικών τους, που προτιμούν να μολύνουν μαζί με τα λύματα της αποχέτευσης-ευθύνες δημοτικών αρχών- τους κόλπους Συκιάδας Λαγκάδας, παρά να επενδύσουν σε ανοιχτή θάλασσα. Προέρχεται από το γεγονός ότι όλοι τους ψάχνουν προσχήματα για να επενδύσουν στην Τουρκία με τα εξαθλιωμένα μεροκάματα και την ανυπαρξία ελέγχων προστασίας του περιβάλλοντος.


Ως παράταξη που έχει όλα τα φόντα να βρεθεί στη θέση της δημοτικής αρχής, δηλώνουμε ότι το μόνο αποδεκτό πλαίσιο διαπραγμάτευσης είναι αυτό που έχει στον ορίζοντά του την απομάκρυνση των κλωβών από τους κόλπους Λαγκάδας –Συκιάδας και την τοποθέτησή τους στην ανοικτή θάλασσα, σε συνδυασμό με το χωροταξικό σχεδιασμό. Η τελευταία πρόταση από ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα δείχνει ότι κάτι τέτοιο είναι ρεαλιστικό και αναγκαίο, αποδεικνύει ότι υπάρχουν λύσεις.


Δεν ονειρευόμαστε εμφύλιες συρράξεις ούτε συγκρούσεις μεταξύ των εργαζομένων και των κατοίκων των δύο χωριών. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσουν αυτές οι αποπροσανατολιστικές τακτικές και μέθοδοι που αφήνουν στο απυρόβλητο τα συμφέροντα των εχόντων και κατεχόντων.


Δεν πρόκειται όμως και να ανεχθούμε απειλές , πολιτικές διώξεις και τραμπουκισμούς. Τα δυο χωριά έχουν αρκετή αγωνιστική πείρα για να διαφυλάξουν την ενότητά τους και να προστατέψουν το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους.”