Αρχική Νέα Τοπικά ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ: “Οι θέσεις μας για τον αθλητισμό”

ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ: “Οι θέσεις μας για τον αθλητισμό”

5

Με δελτίο τύπου η Κίνηση “ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ”, ενημερώνει τους δημότες Ομηρούπολης τις θέσεις της για τον αθλητισμό, στο οποίο αναφέρει:

“Η κολύμβηση, ο στίβος, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ είναι τα σημαντικότερα αθλήματα που προσελκύουν σήμερα τους νέους μας.
Οι αθλητικοί φορείς του Βροντάδου, ταυτίζονται σχεδόν με τους πολιτιστικούς, αφού ο Φ.Ο.Β. διαθέτει ομάδες στίβου, μπάσκετ και βόλεϊ και η ΠΕΚΕΒ ναυταθλητικό τμήμα, με ιδιαίτερες επιδόσεις στην κολύμβηση και σημαντικές προσπάθειες στην υδατοσφαίριση.
Παράλληλα, η Ένωση Λαγκάδας – Συκιάδας εκπροσωπεί τους δύο οικισμούς του Δήμου μας στο τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, όπως και ο Π.Α.Ο. Καρυών εκπροσωπεί το ομώνυμο Δημοτικό Διαμέρισμα.
Ιδιαίτερα θετική είναι η πρόσφατη συνένωση της ομάδας του Βροντάδου με τον ΑΠΟ Χίου, που διεκδικεί με αξιώσεις μια καλή βαθμολογικά θέση στο πρωτάθλημα της Δ’ κατηγορίας.
Το πρόσφατα ανακαινισθέν Φαφαλίειο Στάδιο Βροντάδου από την οικογένεια Φαφαλιού είναι σήμερα το καμάρι μας στις αθλητικές υποδομές, που συμπληρώνονται από τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της Π.Ε.Κ.Ε.Β., το Δημοτικό Γήπεδο Λαγκάδας – Συκιάδας, τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου – Λυκείου και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αίπους.
Στους στόχους μας είναι η υποστήριξη όλων των Σωματείων που ασχολούνται με τον αθλητισμό, η διάδοση του πνεύματος του αθλητισμού σε όλους και ιδιαίτερα στη νεολαία μας και η συντήρηση και δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για την εξασφάλιση χώρων άθλησης σε όλους τους Δημότες.
Οι προτάσεις μας εξειδικεύονται ως εξής:
– Αμέριστη οικονομική και ηθική συμπαράσταση σε όλους τους αθλητικούς φορείς του Δήμου μας, μέσω του Δ.Ο.Α.Π.Π..
– Διαχείριση και συντήρηση των αθλητικών υποδομών που ανήκουν στο Δήμο, συμπεριλαμβανομένου και του Φαφαλιείου Σταδίου, εφόσον τελικά παραχωρηθεί στο Δήμο, όσον αφορά τη διαχείριση του.
– Δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών στις γειτονιές του Βροντάδου, ώστε να είναι δυνατή η άθληση για όλους τους Δημότες. Μέριμνα για τη λειτουργία των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών των σχολείων για τους πολίτες, τα απογεύματα, με ευθύνη του Δήμου.
– Ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου Λαγκάδας – Συκιάδας.
– Συντήρηση και επέκταση των αθλητικών υποδομών και της παιδικής χαράς στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης, στη Λαγκάδα.
– Ολοκλήρωση και διαχείριση του γηπέδου Καρυών, που κατασκευάζεται με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου.
– Κατασκευή μικρού αθλητικού κέντρου και παιδικής χαράς στη Σιδηρούντα.
– Ενέργειες προβολής και προώθησης του αθλητικού πνεύματος και των αναμενόμενων ωφελειών για όλες τις ηλικίες, με έμφαση στη νέα γενιά.
– Επιβράβευση ομάδων ή αθλητών που διακρίνονται, σε ειδική εκδήλωση, κάθε χρόνο.
– Συνέχιση της διοργάνωσης προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού για τα παιδιά, τους νέους, τις γυναίκες, τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους.
– Διοργάνωση από το Δ.Ο.Α.Π.Π. σχολικών πρωταθλημάτων σε διάφορα αθλήματα, μεταξύ των Δημοτικών σχολείων του Δήμου.”