Αρχική Νέα Τοπικά Γιάννης Χαλλιορής:”Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την υγεία των δημοτών της πόλης και...

Γιάννης Χαλλιορής:”Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την υγεία των δημοτών της πόλης και δεσμευόμαστε να το πράξουμε με υπευθυνότητα ως νέα Δημοτική Αρχή”

5

Με δελτίο τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Χίου κ.Γιάννης Χαλλιορής σχολιάζει την αντίδραση του κύριου Μ.Φυτούση σχετικά με την αλλαγή των ορίων του υδραργύρου και συγκεκριμένα αναφέρει:

 

“Στη συνέντευξη τύπου, στην οποία αναγκάστηκε να συρθεί ο κ. Φυτούσης, εξαιτίας των αποκαλύψεων της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ και του Γιάννη Χαλλιορή, σχετικά με την αλλαγή των επιτρεπόμενων ορίων  υδραργύρου, μόνο για τη Χίο, απολογούμενος, σε κλίμα πανικού, ομολόγησε  ότι:


1. Ενήργησε εν κρυπτώ  ζητώντας και πετυχαίνοντας την αύξηση των ορίων κατά 65% προκειμένου να αποφύγει τυχόν ποινικές ευθύνες και διώξεις, αγνοώντας  τις  συνέπειες για την υγεία των δημοτών .


2. Προσπάθησε να επωμιστεί προσωπικά τις ευθύνες λέγοντας ότι ο Δήμαρχος Χίου κ. Μ. Μεννής δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Αν αυτό ευσταθεί καλείται ο Δήμαρχος Χίου να πει ξεκάθαρα κατά πόσο συμφωνεί με την εξέλιξη και τους χειρισμούς του Προέδρου της ΔΕΥΑΧ, άλλως να ζητήσει την

παραίτησή του.


Συμπερασματικά, μετά και την απολογία Φυτούση η δημοτική αρχή παραδέχεται ότι το υδρευτικό πρόβλημα παραμένει άλυτο. Πάνε περίπατο οι εξαγγελίες, οι φανφάρες, οι δήθεν ιστορικές μέρες και το νερό μπριλάντι! Η δημοτική αρχή στο τέλος μιας αποτυχημένης πορείας μας αφήνει …προίκα την αύξηση στα επιτρεπόμενα όρια, μια και άλλη, καλύτερη, λύση δεν ήταν σε θέση να δώσει!!!

Φτάνει πια η προχειρότητα, η δημαγωγία, οι ερασιτεχνισμοί και η διαστροφή της αλήθειας. Οφείλουμε να  υπερασπιστούμε την υγεία των δημοτών της πόλης και δεσμευόμαστε να το πράξουμε με υπευθυνότητα ως νέα Δημοτική Αρχή.”