Αρχική Νέα Τοπικά Ισαβέλλα Μπουρνιά: “Ακέφαλες οι υπηρεσίες της νομαρχίας από τη συνταξιοδότηση Κομνηνού”

Ισαβέλλα Μπουρνιά: “Ακέφαλες οι υπηρεσίες της νομαρχίας από τη συνταξιοδότηση Κομνηνού”

5

Δελτίο τύπου απέστειλε η υποψήφια Νομάρχης κ. Ι.Μπουρνιά στο οποίο κατηγορεί το Νομάρχη κ.Λαμπρινούδη για την μη άμεση κάλυψη της θέσης του Γενικού Δ/ντη της Νομαρχίας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

“Από τη συνταξιοδότηση του τέως Γενικού Διευθυντή της Νομαρχίας κ. Κομνηνού, τον Ιανουάριο του 2006, οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου παραμένουν ακέφαλες. Η νομαρχιακή αρχή δεν έκανε καμία κίνηση προκειμένου να καλυφθεί η θέση Γενικού Διευθυντή, και μόλις πριν ένα μήνα, με χαρακτηριστική καθυστέρηση βγήκε η σχετική προκήρυξη. Η καθυστέρηση πλέον του εξαμήνου για την προκήρυξη της θέσης του Γενικού Διευθυντή δημιουργεί πολλά ερωτήματα, κυρίως αν αναλογιστούμε ότι σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του ασκεί και ελεγκτικό ρόλο.


Σύμφωνα με τον Οργανισμό της ΝΑΧ, στις αρμοδιότητες του Γενικού Διευθυντή ανήκουν ανάμεσα σε άλλα: ο συντονισμός των Υπηρεσιών για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας στο έργο τους, η εποπτεία των δραστηριοτήτων και της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών που υπάγονται σε αυτόν, η αξιολόγηση των δραστηριοτήτων των υπηρεσιών και η υποβολή τακτικών εκθέσεων προς τα αιρετά όργανα της Ν.Α. Χίου. Ακόμη, η επικοινωνία με τις υπηρεσίες και τους Προϊσταμένους τους για θέματα ελέγχου, παρακολούθησης, αξιολόγησης του έργου των υπηρεσιών, όπως και με άλλους φορείς εκτός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. 


Οι δραστηριότητες του Διευθυντή είναι αποφασιστικές και στις υπόλοιπες επιτελικές-διοικητικές (σε σχέση με το προσωπικό) και εισηγητικές (σε σχέση με τα ανώτερα όργανα).


Είναι απαράδεκτο από πλευράς νομαρχιακής αρχής Λαμπρινούδη να μην έχει αναλάβει δράση για την άμεση κάλυψη μιας τόσο νευραλγικής θέσης, ενώ παράλληλα μας κάνει να διερωτόμαστε: μήπως η μη ύπαρξη Γενικού Διευθυντή ακόμη και οι χαρακτηριστικές καθυστερήσεις εξυπηρετούν κάποιους;”