Αρχική Νέα Τοπικά Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος για επίδομα εκλογών και εξομάλυνσης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος για επίδομα εκλογών και εξομάλυνσης

13

ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος για την καταβολή του εκλογικού επιδόματος. «Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών έχει συντάξει πρόταση για να μην καταβληθεί το εκλογικό επίδομα στο Προσωπικό του Λ.Σ.», αναφέρει η ΠΟΕΠΛΣ και προσθέτει: «Μετά την εξέλιξη αυτή οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι:


* Το προσωπικό του Λ.Σ. κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα με αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις υπηρεσίες για την ασφαλή διακίνηση των υποψηφίων, των ψηφοφόρων, των εμπλεκόμενων φορέων και υπαλλήλων για τη διεξαγωγή των εκλογών,


* Το ήδη επιφορτισμένο προσωπικό του Λ.Σ. λόγω της έλλειψης που υπάρχει, για μια ακόμη φορά θα ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντα που του επιβάλλονται για την ομαλή διεξαγωγή της προεκλογικής και εκλογικής διαδικασίας.


* Η καταβολή του επιδόματος αυτού προβλέπεται από το άρθρο 20 παρ.9 του Ν.2386/96 και έχει χορηγηθεί σε όλες τις προηγούμενες εκλογές, για την επιπλέον εργασία των Λιμενικών που παρέχεται κατά την εκλογική περίοδο».


Διεκδικεί


Το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών, ύψους 176 ευρώ αποφάσισε να διεκδικήσει η ΠΟΕΠΛΣ. Όπως υπογραμμίζει η ΠΟΕΠΛΣ η διεκδίκηση θα αφορά και αναδρομικά από το 2002. Όπως επισημαίνει για να μην υπάρξει παραγραφή οι προσφυγές των ενδιαφερομένων από το Λιμενικό Σώμα θα πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του 2006.


«H ανωτέρω “ειδική παροχή” – σύμφωνα με την ορολογία που επικράτησε για το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών – των 176 ευρώ το μήνα, χορηγήθηκε κατά τρόπο ενιαίο σε διαφορετικές κατηγορίες υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αφού για τον καθορισμό του ύψους της ή των δικαιούχων της δεν ελήφθησαν υπόψη ούτε οι ειδικότερες συνθήκες εργασίας ούτε η υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων, οι οποίες έχουν αμιγώς μισθολογικό χαρακτήρα και κακώς δε χορηγήθηκε με βάση και την αρχή της ισότητας στο σύνολο των υπαλλήλων που δε λαμβάνουν όχι απλώς κάποιο επίδομα, αλλά παρόμοια μισθολογικού χαρακτήρα παροχή. Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι κακώς δε χορηγήθηκε και στους υπηρετούντες στα Σ.Α.», αναφέρει η ΠΟΕΠΛΣ.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική, 9/9