Αρχική Νέα Τοπικά Πτώση κερδοφορίας για τις ναυτιλιακές στο πρώτο εξάμηνο

Πτώση κερδοφορίας για τις ναυτιλιακές στο πρώτο εξάμηνο

16

Η υποχώρηση των ναύλων επηρέασε αρνητικά τις εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.


Πλήγμα δέχτηκε η κερδοφορία των περισσότερων ελληνικών εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους. Οι λόγοι ποικίλλουν και διαφέρουν σε κάθε περίπτωση, καθώς άλλες εταιρείες επηρεάστηκαν από την υποχώρηση των ναύλων στην αγορά δραστηριοποίησής τους, ενώ ρόλο διαδραμάτισε και η αύξηση των λειτουργικών εξόδων των πλοίων, κυρίως λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων. Αυτό αφορά κυρίως τις εταιρείες που διαθέτουν φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, καθώς οι ναύλοι, ιδίως κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, συνέχισαν την πτωτική πορεία που είχαν ξεκινήσει να διαγράφουν ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους. Αλλος ένας λόγος ήταν και ο δεξαμενισμός πλοίων, στον οποίο προχώρησαν αρκετές εταιρείες για την εκτέλεση προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης. Από τις εταιρείες που απέδωσαν ιδιαίτερα καλά κατά το πρώτο εξάμηνο ήταν και η Stealth Gas της οικογένειας Βαφειά, η οποία δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην αγορά του LPG (Liquified Petroleum Gas). Η εταιρεία αύξησε την κερδοφορία της κατά 160%, κυρίως λόγω της ανάπτυξης του στόλου της, καθώς σε λιγότερο από εννιά μήνες τριπλασίασε τον αριθμό των πλοίων της. Σήμερα ελέγχει 28 πλοία LPG.


Οι εταιρείες ξηρού φορτίου ήταν εκείνες που επηρεάστηκαν περισσότερο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2006, καθώς η αγορά έδειξε σημάδια υποχώρησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το πρώτο τρίμηνο, οι ναύλοι μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας. Μία από τις εξαιρέσεις ήταν η Genco Shipping του κ. Πέτρου Γεωργιόπουλου, η οποία αύξησε τα μεγέθη της, καθώς κατόρθωσε να υπογράψει συμβόλαια χρονοναύλωσης σε τιμές υψηλότερες της αγοράς.


Η Quintana Maritime εμφάνισε τόσο μεγάλη ανάπτυξη, λόγω του ότι ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Απρίλιο του 2005, επομένως τα μεγέθη δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα. Θα πρέπει, ωστόσο, να αναφέρουμε ότι η εταιρεία, η οποία εδρεύει στην Αθήνα και διοικείται από Ελληνες, αλλά βασικοί μέτοχοι είναι ξένα επενδυτικά κεφάλαια, προχώρησε σε μία από τις μεγαλύτερες αγοραπωλησίες του έτους, αποκτώντας αντί ποσού 735 εκατ. δολαρίων, στόλο 17 φορτηγών πλοίων από την Metrostar, συμφερόντων του κ. Θόδωρου Αγγελόπουλου. Πάντως, τα χαμόγελα έχουν πλέον επιστρέψει στις διοικήσεις των εταιρειών, καθώς οι ναύλοι των φορτηγών πλοίων ξεκίνησαν να ανακάμπτουν από τα μέσα Μαΐου και ακολούθησαν έντονα ανοδική πορεία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Παρόμοια πορεία, αν και με μικρότερες διακυμάνσεις, κατέγραψαν και οι ναύλοι των δεξαμενόπλοιων. Από τα τέλη της άνοιξης, η σημαντική άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου επηρέασε και την αγορά των δεξαμενόπλοιων. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Tsakos Energy Navigation (TEN), κ. Νίκου Τσάκου, η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,5%-1,6% το τρέχον έτος, κάτι που θα φανεί περισσότερο κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Οι πρόσφατες ενδείξεις αναφέρουν νέα άνοδο της ζήτησης το 2007 σε ποσοστό 1,8%. Κύριοι υπαίτιοι για την εξέλιξη αυτή είναι χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία και γεωγραφικές περιοχές όπως η Β.Αμερική. Ολες αυτές οι περιοχές εισάγουν πετρέλαιο και απέχουν σημαντικά από τα σημεία άντλησης, ενισχύοντας την ανάγκη για μεταφορά διά θαλάσσης.


Πηγή: Καθημερινή, 9/9