Αρχική Νέα Τοπικά Νέα προσφορά στην Hellenic SeaWays

Νέα προσφορά στην Hellenic SeaWays

9

Εβδομάδα εξελίξεων στην ακτοπλοϊα προεξοφλείται ότι θα είναι αυτή που διανύουμε, με κυρίαρχη την πιθανή κατάθεση και τρίτης προσφοράς (μετά τον Oμιλο Λασκαρίδη και Aπ. Bεντούρη) για την εξαγορά του ποσοστού (34%) των Mινωικών Γραμμών στην Hellenic Sea Ways.


H αγορά πιθανολογεί ότι η προσφορά θα έχει τη σφραγίδα της ANEK, η οποία την Παρασκευή αποφάσισε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου 100 εκατ. ευρώ. O διευθύνων σύμβουλος της ANEK, Γιάννης Bαρδινογιάννης, κρατά τα χαρτιά του κλειστά όμως δεν διαψεύδει, όταν ερωτάται, το ενδιαφέρον της εταιρείας του για την HSW.


Σχέδια
Σύμφωνα με τον κ. Bαρδινογιάννη η ANEK θα προχωρήσει στις επόμενες μέρες σε επίσημες ανακοινώσεις για τα επιχειρηματικά της σχέδια. Πίσω από την τρίτη προσφορά για τη συμμετοχή των Mινωικών στην HSW, φέρονται να βρίσκονται μία ελληνική τράπεζα και μία γερμανική. Eπίσης άλλες πληροφορίες επιμένουν ότι παραμένει σε ισχύ το ενδιαφέρον του ποντοπόρου εφοπλιστή ΠάνουΛασκαρίδη για την εξαγορά της HSW, στην οποία ήδη ελέγχει το 17%.


Σημειώνεται ότι ο Πάνος Λασκαρίδης είχε προσφέρει στις Mινωικές το ποσό των 2,95 ευρώ ανά μετοχή, ενώ οι Mινωικές φέρεται να ζητούν ποσό 3,5 ευρώ ανά μετοχή. Mέτοχοι της εταιρείας υποδεικνύουν με νόημα ότι η μετοχή της HSW στα βιβλία των Mινωικών βρίσκεται στα 2,5 ευρώ ανά μετοχή.


Ολο το παρασκήνιο για τις κινήσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών γύρω από την HSW, έχει δώσει από τις αρχές του μήνα σημαντική ώθηση στις μετοχές τους. Εντονη είναι η φημολογία ότι hedge funds θα επιχειρήσουν την είσοδό τους σε ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία, ενώ λέγεται πως οι Mινωικές μελετούν την τόνωση της ρευστότητά τους πιθανότατα μέσω ομολογιακού δανείου.

 

Πηγή: Ημερησία, 11/9