Αρχική Νέα Τοπικά Για 3η συνεχόμενη μέρα στο 4 η Χίος στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου...

Για 3η συνεχόμενη μέρα στο 4 η Χίος στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς

7

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς  ο Νομός Χίου την 12-9-06,   για τρίτη ημέρα,  βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου τέσσερα (4) ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ.
 
Η  Πυρ/κή Υπηρεσία Χίου εφιστά την προσοχή όλων καθότι οι περιοχές που βρίσκονται στην Κατηγορία  αυτή,  ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός. Ο αριθμός των πυρκαγιών πιθανόν να είναι αρκετά μεγάλος αλλά, το κυριότερο, κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή.   Τσιγάρα και σπίρτα έχουν μεγάλη πιθανότητα να ανάψουν φωτιά η ανάφλεξη είναι γρήγορη και η επιτάχυνση της φωτιάς μεγάλη.

 

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

 

Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:

• να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο

• να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

• να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.
 
 
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΙΟΥ
                     (Ι.Α.)