Αρχική Νέα Τοπικά Παρέμβαση του υποψηφίου Δημάρχου κ.Γ.Χαλλιορή για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης στην περιοχή...

Παρέμβαση του υποψηφίου Δημάρχου κ.Γ.Χαλλιορή για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης στην περιοχή της Φάρκαινας

6

Με αφορμή το   δημιουργία χώρου στάθμευσης από τη δημοτική αρχή Μεννή, στην περιοχή της Φάρκαινας, για το οποίο οι αντίπαλοι του έχουν κατηγορήσει τον κ. Μεννή ότι δεν χρησιμοποιήται από τους δημότες που πηγάινουν στην πόλη αλλά για την εξυπηρέτηση των πολυκαταστημάτων της περιοχής, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Γιάννης Χαλλιορής και ο συνδυασμός ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, εφ’ όσον είναι η νέα δημοτική αρχή της Χίου, θα τηρήσει το τρίπτυχο ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ – ΩΦΕΛΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΟΣΤΟΣ.

Στην περίπτωση του δημοτικού χώρου στάθμευσης στην περιοχή της Φάρκαινας, ο οποίος δημιουργήθηκε μετά από αγορά, με δάνεια που ξόδεψε ο Δήμος Χίου, αφ’ ενός η σκοπιμότητα ήταν αμφίβολη, αφού υπάρχουν άλλα σημεία της πόλης, πυκνοκατοικήμενα, με πολύ μεγαλύτερες ανάγκες σε χώρους στάθμευσης, αφ’ ετέρου η μέχρι τώρα χρήση του αποδεικνύει ότι δεν χρησιμοποιείται από τους δημότες.

 

Επειδή όμως πρέπει να μάθουμε να λέμε τα πράγματα χωρίς περιστροφές, θέλουμε να τονίσουμε ότι η ενέργεια αυτή της δημοτικής αρχής Μεννή δημιουργεί μείζον θέμα ηθικής τάξης και έχει προφανείς σκοπιμότητες. Πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους τους Χιώτες και τις Χιώτισσες, ότι δίπλα στο χώρο στάθμευσης, ιδιοκτήτες των γειτονικών ακινήτων είναι πρόσωπα του περιβάλλοντος του Δημάρχου, σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι ή υποψήφιοι. Είναι φανερό, ότι η δημιουργία του δημοτικού χώρου στάθμευσης γύρω από τις ιδιοκτησίες τους αυξάνει κατακόρυφα την εμπορική τους αξία. Δηλαδή, οι δημότες πληρώνουν τόκους για να επωφελούνται οι ημέτεροι του κ. Μεννή.

 

Θέλουμε να δεσμευτούμε, απέναντι σε όλους τους δημότες και τις δημότισσες, ότι μέλημά μας, ως νέα δημοτική αρχή της Χίου θα είναι η από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ εξέταση της χρήσης του χώρου και γενικά, η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος του Δήμου και των κατοίκων του.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ η κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος και η εξυπηρέτηση συγγενών, πολιτικών φίλων και ημετέρων. Θα ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ σελίδα στο Δήμο Χίου, με τους δημότες, για τους δημότες.”