Αρχική Νέα Τοπικά Ενημέρωση για τους στόχους και τις υπηρεσίες του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Χίου

Ενημέρωση για τους στόχους και τις υπηρεσίες του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Χίου

16

Με δελτίο τύπου το Κέντρο στήριξης Οικογένειας Χίου ενημερώνει ότι θα γίνει η 1η από μια σειρά συναντήσεων προκειμένου να γνωστοποιήσουν τους στόχους και οι υπηρεσίες του κέντρου.Συγκεκριμένα αναφέρουν:

 

“Στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL και του Έργου «Άλκηστις – του Δικτύου για την Άρση του Κοινωνικού Αποκλεισμού  των Γυναικών», που υλοποιεί η Προμηθευτική Δήμου Ομηρούπολης, θα  λειτουργήσει το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου, ένας χώρος ψυχολογικής, επαγγελματικής και κοινωνικής υποστήριξης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα στην οικογένεια και στην εργασία.

Σας προσκαλούμε στην Πρώτη από σειρά συναντήσεων Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στα πλαίσια της επίσημής έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Χίου, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. στην ΗΩ στην Δασκαλόπετρα του Δήμου Ομηρούπολης, όπου θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι στόχοι και οι υπηρεσίες του Κέντρου. Μέσα από συζήτηση θα αναζητήσουμε τους τρόπους και τις λύσεις που εσείς προτείνετε, ώστε το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με στόχο την Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματική Ζωής και την προώθηση της Ισότητας.


Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου απευθύνεται σε όλους όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, είτε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων και φροντίδας εξαρτώμενων μελών, είτε λόγω έλλειψης ευέλικτων μορφών εργασίας. Επίσης, σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα αποκλεισμού τόσο από την αγορά εργασίας, όσο και από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, όπως για παράδειγμα: αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, πολύτεκνοι, οικογένειες που φροντίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Επίσης, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, κακοποιημένες γυναίκες, μετανάστες/πρόσφυγες, θύματα trafficking.



Οι βασικές δράσεις του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Χίου αφορούν:
• Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων με τη διενέργεια ατομικών/ομαδικών συμβουλευτικών συναντήσεων.
• Πληροφόρηση για θέματα ισότητας και συμφιλίωσης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, όπως:
1. ενημέρωση για δομές φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, πληροφόρηση για στέγες ηλικιωμένων,
2. ενημέρωση για θέματα ισότητας των δυο φύλων, υποχρεώσεις και δικαιώματα συζύγων στην φροντίδα παιδιών και στον καταμερισμό εργασιών στο σπίτι,
3. ενημέρωση σχετικά με την Ελληνική Νομοθεσία για τα δικαιώματα, τα επιδόματα, τις άδειες εγκύων, λεχώνων, γαλουχισών εργαζόμενων, τις γονικές άδειες κ.λπ.,
4. ενημέρωση για εταιρείες που εφαρμόζουν ευέλικτες μορφές εργασίας,
5. πληροφόρηση για θέματα που αφορούν ειδικές κοινωνικές ομάδες.
• Παροχή από την Κινητή Μονάδα Συμβούλων του Κέντρου κατ’ οίκον υποστήριξης.
• Ενημέρωση/ ευαισθητοποίηση εργοδοτών με στόχο την εφαρμογή μέτρων ισότητας και εναρμόνισης εργασίας και οικογενειακής ζωής.
• Υλοποίηση επιμορφωτικών/καλλιτεχνικών δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση – ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την κατάλυση των κοινωνικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων.


Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό.
– κ. Μαρία Ζαννίκου, ψυχολόγος, Σύμβουλος Κέντρου Στήριξης Οικογένειας,
– κ. Μαρία Τσικουδή, ψυχολόγος, Σύμβουλος της Κινητής Μονάδας,
– κ. Παναγιώτα Φραγκομίχαλου, κοινωνικός λειτουργός, Σύμβουλος της Κινητής Μονάδας,
– κ. Ελένη Κωστάλα, επικοινωνιολόγος-δημοσιογράφος, Υπεύθυνη του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Χίου
και δικτυώνεται με έμπειρους συμβούλους από όλη τη χώρα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αιτημάτων και περιστατικών.


Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου στεγάζεται στην παραλία Βροντάδου (δίπλα στο κατάστημα της Προμηθευτικής) και θα δέχεται όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να ωφεληθούν από το Έργο Άλκηστις από τις 4 Σεπτεμβρίου 2006.


Ώρες λειτουργίας Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Χίου


Δευτέρα 9 – 2  και 6 – 9
Τρίτη 8 – 3 
Τετάρτη 9 – 2 και 6 – 9
Πέμπτη 9 – 2 και 6 – 9
Παρασκευή 8 – 3 


Περισσότερες πληροφορίες για το έργο “Άλκηστις” μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.alkistis-equal.gr


 

Διαφήμιση