Αρχική Νέα Τοπικά Παρέμβαση υποψήφιου Νομάρχη Χίου Αλέκου Γαϊτάνου με θέμα: “Η Κοινωνική Πολιτική του...

Παρέμβαση υποψήφιου Νομάρχη Χίου Αλέκου Γαϊτάνου με θέμα: “Η Κοινωνική Πολιτική του κ. Λαμπρινούδη”

20

Δελτίο τύπου απέστειλε ο υποψήφιος Νομάρχης Χίου κ.Αλέκος Γαϊτάνος, στο οποίο αναφέρει τα εξής:

 

“Εφαρμόζοντας πιστά το νεοφιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης της κεντρικής εξουσίας, η νομαρχιακή αρχή Λαμπρινούδη εξοβέλισε την κοινωνική προστασία από το δημόσιο χάρτη του Νομού μας αντικαθιστώντας την, από μείγμα επιλεκτικής πρόνοιας και ιδιωτικής φιλανθρωπίας, με ορισμένους συλλόγους να αναλαμβάνουν προς τούτο λειτουργίες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.
Στην ευημερούσα Χίο των λίγων, τον κανόνα της καθημερινότητας για τους πολλούς συνθέτουν  η λιτότητα, η εργασιακή ανασφάλεια, η μαύρη εργασία και οι πάσης φύσεως ευέλικτες εργασιακές σχέσεις.


Οι νομαρχιακές υπηρεσίες αποσύρονται διακριτικά από το πεδίο του κοινωνικού ανταγωνισμού παραδίδοντας την τοπική κοινωνία στην ισχύ της εξουσίας του χρήματος.
Η εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της παιδείας, μας κατέστησε ως Νομό πρώτο στις δαπάνες για την παραπαιδεία των  φροντιστηρίων, κάτι που ξέχασαν να αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους, όσοι έσπευσαν ανερυθρίαστα να κεφαλαιοποιήσουν την επιτυχία των παιδιών μας στις εξετάσεις.


Οι απόλυτα δικαιολογημένες κραυγές των γονιών που επισημαίνουν τα τεράστια ελλείμματα στη σχολική στέγη στο Νομό μας, προφανώς δεν στάθηκαν ικανές να συγκινήσουν τον κ. Λαμπρινούδη.
Η υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας δημιουργεί συνθήκες απαξίωσης και υποβάθμισης των παρεχομένων από αυτό υπηρεσιών, με συνέπεια να μεταφέρεται όλο και περισσότερο το κόστος υγείας στον πολίτη.


Η ανυπαρξία πολιτικής πρόνοιας από την παρούσα νομαρχιακή αρχή και προκειμένου να κρύψει τη γύμνια της, την καθιστά επιρρεπή σε κάθε είδους λαϊκίστικο τυχοδιωκτισμό με θύματα ανήμπορους συμπολίτες μας και περιβάλλον.

Η επιθετική υποτίμηση του περιβάλλοντος για μεγάλα αμφιλεγόμενα έργα, η δογματική θέση της Νομαρχιακής Αρχής «τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από όλα», δικαίως αποδίδουν για το Νομό μας τον χαρακτηρισμό του El Dorado των μεγαλοεργολάβων.


Στο σκηνικό αυτό βέβαια συμβάλει και η υπερεκμετάλλευση των μεταναστών εργατών που προς δόξα της ευημερίας του κοινωνικού συνόλου, βιώνουν συνθήκες βίας και αυθαιρεσίας της εξουσίας.
Εξουσία που επιμένει να αυθαιρετεί στον καταυλισμό προσφύγων στο Μερσυνίδι, όπου άνθρωποι και λύματα συνθέτουν σουρεαλιστικό σκηνικό, κάτι που όπως φαίνεται δεν αφορά τον κ.Λαμπρινούδη και τον πολιτισμό που πρεσβεύει”