Αρχική Νέα Τοπικά Πολίτες για το Νερό: “Ούτε Κρατικό Ούτε Ιιδιωτικό: Το Νερό είναι Κοινωνικό...

Πολίτες για το Νερό: “Ούτε Κρατικό Ούτε Ιιδιωτικό: Το Νερό είναι Κοινωνικό Αγαθό!”

5

Η κίνηση “πολίτες για το Νερό”  σε Δελτίο Τύπου σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις για το νερό στη Χίο, αναφέροντας:

 

“Η είδηση της «κατά παρέκκλιση αύξησης των επιτρεπόμενων τιμών του υδραργύρου» προσθέτει ένα ακόμα σημαντικό γεγονός που νομιμοποιεί το διαρκές σκάνδαλο του νερού.
Το Υπουργείο Υγείας και Εσωτερικών  μαζί με τους Δημοτικούς Άρχοντες με μια υπογραφή ορίζουν το επιτρεπόμενο όριο του υδραργύρου στο νερό  σε 1,65 μgr/lt τη στιγμή που για τη ανθρώπινη υγεία  δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε 1 μgr/lt.
Αυτοί που φτιάχνουν τους νόμους, χωρίς να μας ρωτήσουν, δεν  παραλείπουν να μας θυμίζουν ότι έχουν και την εξουσία, να τους  προσαρμόζουν στα μέτρα τους, όποτε τα συμφέροντα τους το απαιτούν.
Οι άνθρωποι της εξουσίας εμφανίζονται πάντα ενωμένοι, για να φτιάξουν  νόμους από τους οποίους θα ωφεληθούν. Φροντίζουν να λύνουν τα προβλήματα που το μοντέλο ανάπτυξης τους  δημιουργεί, με παρανομία και καταστολή ταπεινώνοντας και εξευτελίζοντας την αξιοπρέπειά μας. Η αλαζονική συμπεριφορά τους για τις θέσεις εξουσίας τους είναι εξοργιστική  και αρνούμαστε να τη  συνηθίσουμε.
Έτσι οι δασικές εκτάσεις γίνονται χορτολιβαδικές όπως στον Κορακάρη για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών  Τσάκου-Βίου, μια απλή υπογραφή αρκεί για να γίνουν τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα ασφαλή, τα τοξικά απόνερα των σκουπιδιών να βγάζουν πεντακάθαρο νερό, οι θάλασσες γίνονται δρόμοι για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, οι ρύποι πουλιούνται και αγοράζονται στις παγκόσμιες συνόδους για το περιβάλλον κατά τη βούληση των πολυεθνικών,οι δολοφονίες των λαών ονομάζονται παράπλευρες απώλειες.
Κι από κοντά ενσωματωμένοι επιστήμονες και ειδικοί τεκμηριώνουν και επιστημονικά αυτές τις εγκληματικές για τη ζωή μας αποφάσεις .
Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο βαθμός βαρβαρότητας  των αποφάσεων και πράξεών τους αυξάνεται ανάλογα με την ανοχή μας. Κατάφεραν να επιβάλλουν τον πολιτισμό του φόβου των αναγκών και του ρουσφετιού. Μόνο ένα τέτοιος πολιτισμός σιωπά σε τέτοια γεγονότα και εξαντλεί τις διαμαρτυρίες του σε ανακοινώσεις. Εμείς οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ καλούμε τον κόσμο σε εγρήγορση ενάντια σε αυτούς που εξαντλούν την αγωνιστικότητά τους στην προεκλογική περίοδο. Εμείς θα είμαστε εδώ και μετά τις εκλογές  και θα αναδεικνύουμε τα πραγματικά αίτια των προβλημάτων.
 Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ απ τη αρχή πήραν θέση με ποιους είναι και ποιόν πολιτισμό υπερασπίζονται. Αυτόν του Αγώνα, της Αλληλεγγύης και  της Αξιοπρέπειας αποκαλύπτοντας τα πραγματικά αίτια των προβλημάτων που δεν έχει να κάνει μόνο με την υπευθυνότητα και τις  τεχνοκρατικές γνώσεις.
Να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να συμμετέχουμε στις αποφάσεις, στην εφαρμογή τους και στον κοινωνικό  έλεγχο.
ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΕΙΤΕ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΦΘΗΝΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΜΑΣ.
ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ-ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑΡΗ.
ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ.”