Αρχική Νέα Τοπικά Hellenic Seaways: Ομολογιακό για τη χρηματοδότηση του «Νήσος Χίος»

Hellenic Seaways: Ομολογιακό για τη χρηματοδότηση του «Νήσος Χίος»

7

ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 30.000.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση της ναυπήγησης του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «Νήσος Χίος» ανακοίνωσε η Hellenic Sea Ways.

 

Στην ανακοίνωση της η Hellenic Seaways αναφέρει ότι το ομολογιακό δάνειο αφορά όχι μόνο την περίοδο ναυπήγησης του πλοίου αλλά εκτείνεται και σε περίοδο 10 ετών μετά την παράδοσή του.

 

 

Το ποσό της έκδοσης καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τη γαλλική τράπεζα Natexis Banques Populaires, ενώ εκπρόσωπος των ομολογιούχων στην Ελλάδα ανέλαβε η First Business Bank

Μετά την επιτυχή χρηματοδότηση του «Νήσος Μύκονος» η κάλυψη του ομολογιακού δανείου του «Νήσος Χίος» αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της τραπεζικής αγοράς στο πρόγραμμα ανανέωσης του συμβατικού στόλου της εταιρείας μας και ιδιαίτερα στη ναυπήγηση πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία» τονίζεται στην ανακοίνωση της Hellenic Seaways.


Η ναυπήγηση του «Nήσος Χίος» προχωρά σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας από την τεχνική εταιρεία Μαρενκο ΕΠΕ, η οποία όπως είναι γνωστό ολοκλήρωσε και το αδελφό πλοίο «Νήσος Μύκονος». Η καθέλκυσή του προβλέπεται εντός του επόμενου μήνα, ενώ η παράδοσή του αναμένεται τον Ιούνιο του 2007.


Το «Νήσος Χίος» θα είναι ένα υπερσύγχρονο Επιβατηγό-Οχηματαγωγό πλοίο μήκους 141 μέτρων, χωρητικότητας 1.800 επιβατών, 418 Ι.Χ. οχημάτων και υπηρεσιακής ταχύτητας 26 κόμβων.


Η σχεδίαση του πλοίου περιλαμβάνει 272 κλίνες σε πολυτελείς καμπίνες, 640 καθίσματα αεροπορικού τύπου, πολυτελή σαλόνια, εστιατόριο, self-service και τέσσερα κυλικεία (Bar)», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της η εταιρεία, στην οποία προστίθεται ότι «η ένταξή του στο στόλο της εταιρείας το επόμενο καλοκαίρι αναμένεται να έχει ανάλογη επιτυχία με αυτήν του αδελφού πλοίου «Νήσος Μύκονος» το οποίο κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του δημιούργησε νέα δεδομένα πολυτέλειας και ταχύτητας στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη υπερβαίνοντας τις προσδοκίες μας όσον αφορά στην εμπορική εκμετάλλευσή του».


Επισημαίνεται ότι το «Νήσος Χίος» όπως δήλωσαν ανώτατα στελέχη της στη «Ν» θα δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιάς-Χίος Μυτιλήνη, αντικαθιστώντας το «Νήσος Μύκονος» το οποίο υπάρχει σκέψη να δρομολογηθεί στη γραμμή των Δωδεκανήσων.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική, 13/9