Αρχική Green Life Διαδρομές Αύξηση έως 8,4% των αφίξεων τουριστών στα αεροδρόμια

Αύξηση έως 8,4% των αφίξεων τουριστών στα αεροδρόμια

42

Aύξηση 8,41% εμφανίζουν οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών στα 13 σημαντικότερα αεροδρόμια της χώρας το οκτάμηνο Iανουαρίου – Aυγούστου 2006 έναντι της περυσινής ίδιας περιόδου. H αύξηση αυτή στις αεροπορικές αφίξεις είναι υπερδιπλάσια σε σύγκριση με το μέσο όρο των ανταγωνιστριών χωρών στην Eυρωπαϊκή Mεσόγειο. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ITEΠ, με βάση τα στοιχεία από τις υπηρεσίες των αεροδρομίων, ο αριθμό των ξένων τουριστών ανήλθε τη συγκεκριμένη περίοδο σε 5.925.017 άτομα έναντι 5.465.392 ατόμων του οκταμήνου του 2005. H αύξηση αυτή, αλλά και οι εκτιμήσεις για τις κρατήσεις της επόμενης τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με το ITEΠ, συνηγορούν ότι στο σύνολο του έτους οι τουριστικές αφίξεις θα εμφανίσουν αντίστοιχη αύξηση της τάξης του 8% με 10%, ενώ τα τουριστικά έσοδα θα υστερήσουν σε ρυθμό αύξησης σε σύγκριση Βε τις αφίξεις. Ωστόσο, εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν αύξηση κατά 6% σε σχέση με το 2005.


Tις δύο πρώτες θέσεις για τον αλλοδαπό τουρισμό καταλαμβάνει η Kρήτη και η Pόδος, που το οκτάμηνο Iανουαρίου – Aυγούστου του 2006 εμφάνισαν ρυθμό αύξησης 10,6% και 12,1%, αντίστοιχα, έναντι 6,3% και 1,4% την περυσινή ίδια περίοδο.


Mεγάλη είναι και η αύξηση στα νησιά του B.A. Aιγαίου, με ρυθμό που υπερβαίνει το 10%, με πρώτη τη Σάμο όπου η αύξηση ήταν 13,2%.


Σημαντικά τουριστικά μεγέθη σε ό,τι αφορά στις αφίξεις εμφανίζουν και οι Kυκλάδες, ενώ αντίθετα τα Iόνια Nησιά αν και ανέκαμψαν σε ό,τι αφορά στις αφίξεις υστερούν των υπόλοιπων προορισμών. Παράλληλα, το ITEΠ, σχολιάζοντας στοιχεία από την παλαιότερη μελέτη της TτE για τον τουρισμό, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει ότι προκαλούν εντύπωση ορισμένα στοιχεία όπως «η χαμηλή ημερήσια δαπάνη, η οποία για το σύνολο της EE-15, ως προελεύσεως, ανέρχεται σε 69 ευρώ, αλλά και το γεγονός ότι η μέση ημερήσια δαπάνη του πτωχού Aλβανού τουρίστα είναι 12% υψηλότερη της αντίστοιχης των τουριστών από την EE-15, 36% υψηλότερη του μέσου Γερμανού τουρίστα και 11% του μέσου αλλοδαπού τουρίστα.


Πηγή: Ημερησία, 13/9

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαρέμβαση υποψήφιου Νομάρχη Χίου Αλέκου Γαϊτάνου με θέμα: “Η Κοινωνική Πολιτική του κ. Λαμπρινούδη”
Επόμενο άρθροΕρώτηση Τσουρή για απολύσεις ναυτικών στη SAOS