Αρχική Νέα Τοπικά Περιοδεία κ.Ισαβέλλας Μπουρνιά σε Αμανή

Περιοδεία κ.Ισαβέλλας Μπουρνιά σε Αμανή

27

Τη Βολισσό επισκέφθηκε η υποψήφια Νομάρχης κ. Ισαβέλλα Μπουρνιά, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο κ. Γιώργο Μοσχούρη. Εκεί είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Αμανής (και  υποψήφιο Δήμαρχο Αμανής) κ. Χρίτη και τοπικούς φορείς. Συζήτησαν εκτενέστατα τα προβλήματα της Αμανής και η κ. Μπουρνιά πρότεινε τη δημιουργία πυροσβεστικού υποσταθμού για την καλύτερη πρόληψη πυρκαγιών. Τόνισε επίσης, την ανάγκη ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού στην περιοχή των Αγιασμάτων.

 


Κατά την περιοδεία τους στην Αμανή, η υποψήφια Νομάρχης κ. Ισαβέλλα Μπουρνιά με μέλη του Συνδυασμού ΧΙΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, επισκέφθηκαν τα Λεπτόποδα όπου ανάμεσα σε άλλα, επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Λεπτοπόδων που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και έξοδα του τοπικού συλλόγου, και το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα.


 


Η κ. Μπουρνιά αφού εξέφρασε τα συγχαρητήριά της για την θαυμάσια προσπάθεια, που προήλθε από ιδιωτική πρωτοβουλία και την αγάπη των ανθρώπων για τον τόπο καταγωγής τους, κατέθεσε την πρόταση του Συνδυασμού ΧΙΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ  για δημιουργία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στα Αγιάσματα Αμανής.. Ακόμη, πρότεινε τον εξωραϊσμό της περιοχής των ορυχείων αντιμονίου, ώστε να είναι επισκέψιμα.