Αρχική Νέα Τοπικά Θετική εξέλιξη για το θέμα της ανέγερσης των νέων εργατικών κατοικιών στη...

Θετική εξέλιξη για το θέμα της ανέγερσης των νέων εργατικών κατοικιών στη Χίο

39

Μια σημαντική θετική εξέλιξη για το θέμα της ανέγερσης των νέων εργατικών κατοικιών που θα αντικαταστήσουν τις Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου σηματοδοτεί η Τεχνική Έκθεση κλιμακίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που κοινοποιήθηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου. Από το κλιμάκιο του Οργανισμού που επισκέφθηκε πρόσφατα τη Χίο εξετάστηκε η θέση που προτάθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στη περιοχή Βασιλειώνικου Δήμου Καμποχώρων.

 

Το συμπέρασμα της έκθεσης είναι θετικό για την κατασκευή νέων κατοικιών και τη μεταστέγαση των κατοίκων των λαϊκών πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου σε έκταση 50.000 τετραγωνικών μέτρων. Συγκεκριμένα η περιοχή συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες από τον ΟΕΚ προδιαγραφές προκειμένου να κατασκευαστούν νέες κατοικίες σε αυτή. Προϋποθέσεις για την ανέγερση εργατικών κατοικιών είναι η εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου.

 

Με την εξέλιξη αυτή δήλωσε ο Νομάρχης Χίου δικαιώνεται η πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να βρει και να υποδείξει κατάλληλο οικόπεδο στον ΟΕΚ προκειμένου να δοθεί οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας. Εναπόκειται πρόσθεσε στην πολιτική βούληση της Κυβέρνησης πλέον να υλοποιήσει στην πράξη τις σχετικές δεσμεύσεις της χρηματοδοτώντας άμεσα την κατασκευή νέων κατοικιών.

 

Πηγή: ΕΡΑ Β.Αιγαίου, 14/9