Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ανάκληση μπαταριών λιθίου για χρήση σε φορητούς Η/Υ

Ανάκληση μπαταριών λιθίου για χρήση σε φορητούς Η/Υ

6

Ανακαλούνται από την ελληνική αγορά επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου της εταιρείας Sony Corporation για χρήση σε φορητούς υπολογιστές Apple.


Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Θανάσης Σκορδάς, η εταιρεία Rainbow A.E., επίσημος διανομέας της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, ανακαλεί εθελοντικά συγκεκριμένες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου, που χρησιμοποιούνται στους φορητούς υπολογιστές Apple μοντέλα: iBook G4 με οθόνη 12 ιντσών, PowerBook G4 με οθόνη 12 ιντσών και PowerBook G4 με οθόνη 15 ιντσών.

Οι εν λόγω μπαταρίες κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Sony Corporation στην Ιαπωνία από τον Οκτώβριο του 2003 έως και τον Αύγουστο του 2006 και μπορεί να υπερθερμανθούν, με κίνδυνο ανάφλεξης.


Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η εταιρεία συστήνουν στους καταναλωτές που έχουν τα συγκεκριμένα μοντέλα υπολογιστών, να σταματήσουν άμεσα να χρησιμοποιούν τις μπαταρίες τους, μέχρι να ελέγξουν τον κωδικό της μπαταρίας και, αν χρειαστεί, να τις αντικαταστήσουν με νέες ασφαλείς μπαταρίες. Οι υπολογιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια, αφού αφαιρεθεί η μπαταρία και συνδεθούν μέσω του μετασχηματιστή AC στο ρεύμα.


Η εταιρεία Rainbow A.E. πληροφόρησε τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ότι έχει αποστείλει προσωπικές συστημένες επιστολές για να ενημερώσει και τους 530 κατόχους Η/Υ Apple, που ενδέχεται να διαθέτουν τις προς ανάκληση μπαταρίες, καθώς και ότι δεν υπάρχουν αποθέματα στην αγορά των εν λόγω μπαταριών, διότι προορίζονται για συγκεκριμένες παραγγελίες. Καμία άλλη μπαταρία PowerBook ή iBook δεν αποτελεί μέρος αυτής της ανάκλησης.


Ο σειριακός αριθμός της μπαταρίας αναγράφεται με μαύρα ή σκούρα γκρι μικρά γράμματα κάτω από το barcode αυτής. Περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να αντλήσουν από το site: https://support10.apple.com/index.html, καθώς και καλώντας το Κέντρο Πληροφόρησης και Εξυπηρέτησης Πελατών της Rainbow, στο τηλέφωνο 210-9012892.


Πηγή: ΑΠΕ