Αρχική Νέα Τοπικά Ξυλάς Νέστορας: “ΕΚΛΟΓΕΣ Α.Ε.”

Ξυλάς Νέστορας: “ΕΚΛΟΓΕΣ Α.Ε.”

14

Τιμοκατάλογος:


Στο Δήμο:Υποψήφιοι Δήμαρχοι 100€ (από 50€)

                 Υποψήφιοι Δημ. Σύμβουλοι 50€  (από 20€)

                 Υποψήφιοι Διαμ. Σύμβουλοι 50€

                 Υποψήφιοι Πρόεδροι Κοινοτήτων 50€

                 Υποψήφιοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι  30€

 

Στο Νομό:Υποψήφιος Νομάρχης 100€ (από 50€)

                  Υποψήφιος Νομ. Σύμβουλος 50€(από 20€)

Καμία έκπληξη! Θες να συμμετέχεις στην αιχμή του δόρατος της «δημοκρατίας», τις εκλογές; Θα πληρώσεις! Εσύ! Όχι αυτοί. Αυτοί θα στείλουν το λογαριασμό στη μειοψηφία των εχόντων και κατεχόντων που υπηρετούν. Εσύ θα βάλεις από το υστέρημά σου. Γιατί δεν τους ανήκεις. Έχεις αξιοπρέπεια.
Αλλά τι περιμένεις όταν μέσα στους νόμιμους κανόνες του παιχνιδιού σε δήμους και νομούς αναφέρουν: «Δεν αποτελεί ασυμβίβαστο η σύναψη σύμβασης αγοράς Δημοτικών ή Κοινοτικών ακινήτων, εφόσον η εκποίηση έχει γίνει ύστερα από πλειοδοτική δημοπρασία» (!!!). Τίμια πράγματα. Πρώτα δημοπρασία και μετά το ξεπούλημα. Λες και το θέμα είναι πως θα τα ξεπουλήσουν.


 Αυτοί είναι. Αυτό το σύστημα στηρίζουν. Όπου τα πάντα είναι είτε εμπορεύσιμα είτε εν δυνάμει εμπορεύσιμα. Από παιδί άκουγα για το περίφημο «εκλέγειν και εκλέγεσθαι». Πάντοτε μεγάλη περηφάνια συνόδευε τη μεγάλη τούτη κουβέντα. Κι όλοι καμάρωναν για τη μεγαλόψυχη ταξική δημοκρατία. Ο καθένας μπορεί να εκλεγεί και να εκλέξει. Ξεχείλιζα κι εγώ από καμάρι για τα επιτεύγματα της κοινωνίας μας.


Μεγαλώνοντας,  άρχισα ν’ αναρωτιέμαι και να σκαλίζω. Κάτω λοιπόν από την επιφάνεια του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι», πολύ βρώμα ρε παιδιά. Βρώμα και δυσωδία. Όσο σκάβεις, τόσο η μπόχα να σε πνίγει και εκεί στον πάτο, στη ρίζα, στέκει τρεμάμενο, ετοιμόρροπο αυτό το σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.  Έλεγα κι εγώ πως είναι δυνατό; Τόση «δικαιοσύνη» και «δημοκρατία» στην επιφάνεια και τόση αδικία και κατάντια στην πραγματικότητα; Κάποιο λάκκο έχει η εκλογική (και όχι μόνο) φάβα.


Σε λίγο οι άνθρωποι από τα φτωχά λαϊκά στρώματα  δεν θα κατεβαίνουν στις εκλογές λόγω οικονομικού κωλύματος. Άσε που θα σου ζητάνε και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Γελάτε;;; Ακούστε και αυτό αν νομίζετε ότι χαριτολογούμε.
Έχουν σταλεί σε όλες τις παρατάξεις ήδη φόρμες προς συμπλήρωση προκειμένου να παραδίδονται τα προσωπικά στοιχεία όσων ενισχύουν οικονομικά τους εκλογικούς συνδυασμούς!!! Παράλληλα, παίρνονται και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργούν οι παρατάξεις ως ανώνυμες εταιρίες και οι υποψήφιοι ως μέτοχοι.


Κι εδώ είναι ώρες – ώρες που ακούω τα ισοπεδωτικά σχόλια που μου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι: «Όλοι ίδιοι είναι». Ε, λοιπόν δεν είναι καθόλου όλοι ίδιοι. Υπάρχουν συνδυασμοί που  στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, παρεμβάσεις αριστερών πολιτών, ανένταχτους δημοκράτες και προοδευτικούς ανθρώπους, τίμιους και αξιοπρεπείς ανθρώπους, άσχετα τι κεντρική πολιτική επιλογή έχουν κάνει στις βουλευτικές εκλογές, που κάνουν τη διαφορά, που δείχνουν τον άλλο δρόμο που υπάρχει για την  τοπική αυτοδιοίκηση.


Οι αγωνιστικές δυνάμεις, οι δυνάμεις που συμφωνούν στο «φτάνει πια με του συνεταίρους των δύο μεγάλων κομμάτων», συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία από το υστέρημά μας γιατί αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Ποιοι άλλοι το κάνουν αυτό;


Εμείς πάντως δεν γινόμαστε (όπως θα ήθελαν οι εκάστοτε κυβερνώντες) χαφιέδες του ελληνικού λαού. Δεν διανοούμαστε να προδώσουμε όσους στηρίζουν την αντίσταση και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Ποιοι άλλοι δεσμεύονται γι’ αυτό;


Τα χρήματα που θα έρθουν ως έσοδα πριν ή ενδεχομένως μετά τις εκλογές σε δημοτικούς – νομαρχιακούς συμβούλους, δήμαρχους ή νομάρχες μας δεν θα πέσουν ως μισθοί στις τσέπες των υποψηφίων μας για ιδιοτελείς σκοπούς. Θα πάνε στα έσοδα του δήμου για να υποταχθούν στο στόχο μας για τον κόσμο που ονειρευόμαστε. Ποιοι καριερίστες  πολιτικοί του γνωστού κατεστημένου κάνουν κάτι τέτοιο;
Ποια ήταν η κατάσταση στο δήμο Ομηρούπολης;


Όσο κι αν ψάξετε για ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά δεν θα τη βρείτε παρά μόνο στο ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας δημοτών Ομηρούπολης», σε ψηφοδέλτια όπως αυτά της ΝΑΣ στο νομό ή της ΔΑΣ στο δήμο της Χίου. Αυτή είναι η αλήθεια, γι αυτό και την αποφεύγουν, γι αυτό και μιλάνε για όλα τα άλλα εκτός από τα φλέγοντα προβλήματα που δημιουργούν μια τοπική αυτοδιοίκηση μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής της κεντρικής εξουσίας.
Καθόλου ίδιοι λοιπόν. Έτσι γίνεται πάντα και το ξέρεις. Γι αυτό και τα κριτήρια ψήφου πρέπει να είναι πολιτικά , πρέπει να συμβάλλουν στην κατεύθυνση να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό προς όφελος των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας, του νομού μας γενικότερα.


Ξυλάς Νέστορας – απόφοιτος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ


Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ομηρούπολης της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών..


 

Διαφήμιση