Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Μήνυνα Διευθύντριας Α’ βαθμιας για νέα σχολική χρονιά

Μήνυνα Διευθύντριας Α’ βαθμιας για νέα σχολική χρονιά

41

Το παρακάτω μήνυμα απηύθυνε προς γονείς και μαθητές η διευθύντρια της Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννα Λεμονιάδου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:«Αγαπητοί γονείς,
Με την έναρξη του σχολικού έτους θέλω να ευχηθώ σε εσάς και τα παιδιά σας, Υγεία, Δύναμη και Καλή Πρόοδο!
Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει, και τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί μας είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές μας.
Φέτος, με την εισαγωγή των νέων πακέτων διδακτικών βιβλίων και της δεύτερης ξένης γλώσσας στην εκπαιδευτική διαδικασία, η πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς αλλά και η ευθύνη για την επιτυχία του έργου τους γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.
Είναι γνωστό ότι το καινούργιο και άγνωστο, αν και προκαλεί ανησυχία και αβεβαιότητα εν τούτοις παρουσιάζει πάντοτε ενδιαφέρον και περιέργεια για περισσότερη διερεύνηση.
Τα νέα βιβλία δείχνουν να είναι ενδιαφέροντα, όμορφα και ευχάριστα για τους μαθητές μας. Οι εκπαιδευτικοί μας έχουν όλοι επιμορφωθεί για τη σωστή διδασκαλία τους.
Έτσι, θέλω να καθησυχάσω τους γονείς εκείνους που ανησυχούν και να τους διαβεβαιώσω ότι όλα θα πάνε καλά, αρκεί να εμπιστευτούν τους δασκάλους των παιδιών τους και να τους βοηθήσουν να ακολουθούν τις οδηγίες που θα τους δώσουν από τις πρώτες κιόλας ημέρες που θα μπουν τα παιδιά στην τάξη. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά 4-12 ετών και ότι το κάθε παιδί αποτελεί μια ξεχωριστή μονάδα που πρέπει να μάθει να συνεισφέρει στην ομάδα της τάξης του σήμερα και της κοινωνίας αύριο.
Αυτός είναι και ο τελικός στόχος, τον οποίο είμαι βέβαιη ότι θα τον επιτύχουμε, αντιμετωπίζοντας με συνεργατικό πνεύμα τις όποιες δυσκολίες μπορεί να προκύψουν.
Η Χίος μας έχει παράδοση στην εκπαίδευση των παιδιών. Για άλλη μια φορά γεμάτοι αισιοδοξία, ενημερωμένοι και εφοδιασμένοι κατάλληλα οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα σχολεία μας θα τολμήσουν και θα επιτύχουν. Αυτή είναι η δουλειά τους και ξέρουν να την κάνουν σωστά. Το έχουν άλλωστε αποδείξει.
Βέβαιη για τη συνεργασία και την αδιάκοπη προσπάθεια για βελτίωση, σας ευχαριστώ και σας εύχομαι και πάλι Καλή Χρονιά.

(Η ιστοσελίδα μας για την καθημερινή σας ενημέρωση είναι: www.cpe.gr