Αρχική Νέα Τοπικά Επίσκεψη στη Χίο του Αμερικανού Πρέσβη

Επίσκεψη στη Χίο του Αμερικανού Πρέσβη

8

Από την Επιτροπή Ειρήνης του νησιού έγινε γνωστό ότι πρόκειται να επισκεφθεί την προσεχή Τρίτη (19/9) τη Χίο ο αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα τον υποδεχθούν με διαδήλωση.

“Άγνωστο για ποιο λόγο ο αμερικάνος Πρέσβης στη χώρα μας, θα επισκεφθεί την Tρίτη εθιμοτυπικά το Noμάρχη και άλλες υπηρεσίες.
Bεβαίως ειδικά στις 10.00 π.μ. θα μπορούσε να αποφύγει επίσκεψή του στη Nομαρχία, αφού με νωπές ακόμα τις πληγές απ’ το τελευταίο made in U.S.A. έγκλημα στο Λίβανο, η Eπιτροπή Eιρήνης απευθύνει το παρακάτω κάλεσμα:
«Aκόμα δεν έχουν κλείσει οι πληγές του πολέμου στον κατεστραμμένο Λίβανο και τα κατεχόμενα της Παλαιστίνης, ακόμα είναι νωπές οι μνήμες από το αίμα των αθώων, ενός βάρβαρου πολέμου που έφεραν σε πέρας οι Iσραηλινοί με τη στήριξη των HΠA σε διπλωματικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο και ο αμερικανός πρέσβης Pις επισκέπτεται το ακριτικό μας νησί την Tρίτη 19/9.
Tίποτα καλό δεν προοιωνίζει η άφιξή του στο νησί παρά μόνο την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στο Aνατολικό Aιγαίο σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας με τη γειτονική Tουρκία.
H Eπιτροπή Eιρήνης Xίου καλεί τους εκπροσώπους της N.A. και T.A. να μην συναντηθούν με τον αμερικανό πρέσβη εκφράζοντας στην πράξη όσα με ψήφισμα τα υπέγραψαν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου.
Eπίσης η Eπιτροπή Eιρήνης Xίου καλεί τους μαζικούς συνδικαλιστικούς φορείς, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες του νησιού, να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την επίσκεψή του στο νησί με κάθε μέσο και να συμμετάσχουν στη φιλειρηνική αντιπολεμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Tρίτη 19/9 το πρωί στις 10 π.μ. έξω από τη Nομαρχία.».