Αρχική Νέα Τοπικά Eπιτροπή πολιτών- φορέων για το Κάστρο: Αν μπάζωνε αυθαίρετα το Κάστρο ο...

Eπιτροπή πολιτών- φορέων για το Κάστρο: Αν μπάζωνε αυθαίρετα το Κάστρο ο κ. Μ. Μεννής θα πήγαινε Φυλακή…

7

 
ΑΝ ΜΠΑΖΩΝΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ Ο κ. Μ. ΜΕΝΝΗΣ


ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΥΛΑΚΗ…


Πριν λίγες μέρες ο απερχόμενος Δήμαρχος Χίου και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, παραδέχθηκαν  ότι οδήγησαν σε  αδιέξοδο και   διχασμό   την τοπική κοινωνία όταν, με σκανδαλώδη πολιτική παρέμβαση, προσπάθησαν αυθαίρετα, να προωθήσουν το μπάζωμα της ανατολικής πλευράς του Κάστρου, για να κατασκευάσουν  χωματόδρομο μέσα στη θάλασσα που στο σημείο εκείνο βγάζει κυριολεκτικά «φίδια».
       Ένα έργο που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία δεδομένου ότι  σχεδιάστηκε μόλις 60 εκατοστά πάνω απ’ τη στάθμη του νερού  και  άρα θα  τον παίρνει το κύμα αν δεν συντηρείται καθημερινά.   Επί πλέον θα πρέπει να  φρουρείται από τουλάχιστον 6 ανθρώπους καθ’ όλο το 24ωρο και να κλείνει με μπάρες   απαγορεύοντας την πρόσβαση κατά τις ημέρες και ώρες των άσχημων καιρικών συνθηκών..
      Κι ακόμα  υπάρχει ολόκληρος φάκελος αναπάντητης αλληλογραφίας επειδή ο κακόφημος πλέον δρόμος, καταστρέφει δύο οχυρωματικά έργα του ΓΕΣ και τη γεφυροπλάστιγγα του Λιμενικού Ταμείου Χίου. Είναι πέραν της λογικής οι συνεννοήσεις που πρέπει να γίνονται μεταξύ του προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Λιμενικής Αρχής για να συντονίζεται η φύλαξη και να αποφευχθούν θανατηφόρα ατυχήματα σ’ ένα μήκος δρόμου μόλις 400 μέτρων που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει. Δηλαδή πρόκειται για  έργο βάρβαρο, αντιαισθητικό, άχρηστο, ανασφαλές , μια πραγματικά   οικονομική πληγή για τον καταχρεωμένο Δήμο Χίου.
      Όσο κι αν τα παραπάνω ακούγονται τραγελαφικά , όσο κι αν πρόκειται για εφιαλτικούς σχεδιασμούς  που μόνο «αρρωστημένοι εγκέφαλοι» μπορούν να σχεδιάζουν,  πρόκειται για γεγονότα που συμβαίνουν στην ελληνική πολιτεία με   την  μέχρι πρότινος παρέμβαση του Βουλευτή κ. Ι. Πίττα, τις ευλογίες της Περιφέρειας Β’ Αιγαίου και τη σύμφωνη γνώμη του «ανύπαρκτου» υπουργού Αιγαίου ο οποίος, αποφάσισε να προωθήσει  το δρόμο του Κάστρου,  ως το σημαντικότερο  έργο της θητείας του  , συνεργαζόμενος φιλικά και πειθήνια με τον… πολιτικό φίλο    του  (!!) Δήμαρχο Χίου.
      Δυστυχώς για τον τόπο η πολιτιστική μας κληρονομιά δεν ξέρει από πού να φυλαχτεί. Η Επιτροπή μας έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει κι   ελπίζουμε βάσιμα ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) θα βάλει για πάντα τέλος στις ανερμάτιστες αποφάσεις του κ. Δημάρχου Χίου αφού οι εισηγήσεις που αφορούν τον εν λόγω δρόμο είναι στην πλειοψηφία τους αρνητικές.
      Τέλος εντυπωσιάζει τους πολίτες η δήλωση του κ. Δημάρχου Χίου ο οποίος, σε δημόσια συγκέντρωση, παραδέχθηκε ότι μέχρι τώρα έλεγε ψέματα ότι δήθεν διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες για να εκτελέσει το έργο του μπαζώματος του Κάστρου. Παραδέχθηκε ότι αν τον είχε κατασκευάσει,  «θα πήγαινε φυλακή και δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος σήμερα»  είναι  όμως αισιόδοξος ότι με την ψήφο των πολιτών θα ξαναγίνει δήμαρχος ώστε να φέρει σε πέρας το πολυπόθητο κατ’ αυτόν έργο.
      Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν  για να σωθεί το Κάστρο από την ανασφαλή και βάρβαρη «επίθεση» που δέχεται από τον απερχόμενο  Δήμαρχο και τους δημοτικούς του Συμβούλους. 
     
      Η επιτροπή