Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ: ερώτηση για τους προβληματικούς βιολογικούς καθαρισμούς

ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ: ερώτηση για τους προβληματικούς βιολογικούς καθαρισμούς

6

 Με ερώτησή της προς της Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  η Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευαγγελία Τζαμπάζη ζητά να μάθει γιατί, αν και έχουν κατασκευαστεί 50 μονάδες βιολογικού καθαρισμού σε διάφορες πόλεις της χώρας μας, δεν λειτουργούν, με αποτελέσματα βλαπτικά τόσο για το περιβάλλον όσο και για τα υπόγεια ύδατα.
Δυστυχώς δεν δίνονται με το σχετικό δελτίο τύπου και τα ονόματα των πόλεων που έχουν πρόβλημα, για να δούμε αν συμπεριλαμβάνονται και περιοχές του Αιγαίου.
Αναλυτικότερα  -και πρόκειται για διαπίστωση ανησυχητική- οι μονάδες αυτές έχουν κατασκευαστεί με σύγχρονες προδιαγραφές και κοινοτική συνδρομή, ωστόσο δεν προσφέρουν την αναγκαία περιβαλλοντική προστιθέμενη αξία που απορρέει από τη λειτουργία, με άμεσο κίνδυνο η χώρα μας να κινδυνεύει να υποστεί οικονομικά πρόστιμα και κυρώσεις.
Ακολουθεί η ερώτηση αναλυτικά:
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε τον Ιούλιο του 2005 την Ελλάδα, επί παραβάσει για τη μη εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού σε 24 πόλεις.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται από το Υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, υπάρχουν στην Ελλάδα 279 βιολογικοί καθαρισμοί από τους οποίους οι 50 δεν λειτουργούν.
Παρακαλώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να με ενημερώσει ποιές είναι αυτές οι μονάδες και ποιοι οι λόγοι της μη λειτουργίας αυτών των 50 μονάδων που άλλωστε έχουν τύχει χρηματοδότησης από τα ταμεία της».