Αρχική Νέα Τοπικά Το ακριβό πετρέλαιο επισπεύδει εξελίξεις στην ακτοπλοΐα

Το ακριβό πετρέλαιο επισπεύδει εξελίξεις στην ακτοπλοΐα

7

Σε ακινησία πλοίων τους και κυρίως των ταχυπλόων αναμένεται να προχωρήσουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου οι ακτοπλοϊκές εταιρείες επικαλούμενες το υψηλό λειτουργικό κόστος, λόγω καυσίμων και μικρής επιβατικής κίνησης, αλλά και την ετήσια επιθεώρση… ενώ την ίδια στιγμή τα σενάρια για ενδεχόμενες συνεργασίες ή και εξαγορές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.


Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) ζήτησε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να τεθούν τρία πλοία εκτός λειτουργίας για την ετήσια επιθεώρησή τους. Τα πλοία αυτά είναι: το «Αίολος Κεντέρης», η «Παναγία Πάρου» και η «Παναγία Θαλασσινή». Ανάλογα αιτήματα αναμένεται να υποβληθούν τις προσεχείς ημέρες και από άλλες εταιρείες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή αγορά και στις εσωτερικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς ο αριθμός των εν ενεργεία πλοίων θα περιορισθεί σημαντικά και ενδεχομένως θα αδυνατεί να καλύψει τις συγκοινωνιακές ανάγκες. Από την πλευρά τους κύκλοι του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας σημείωσαν ότι «η ετήσια ακινησία προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο» και οι εταιρείες ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα επιλέξουν για την ετήσια ακινησία είναι υποχρεωμένες να έχουν δρομολογημένα τα πλοία τους, δέκα μήνες ετησίως για τα συμβατικά και 7,5 μήνες για τα ταχύπλοα. «Εάν παραβιασθούν τα όρια τότε οι υπαίτιες εταιρείες θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου» αναφέθηκε στην «Κ».Επίσης κατά τον χρόνο ακινησίας των πλοίων θα πρέπει να καταβάλλονται κανονικά οι μισθοί στους ναυτικούς που εργάζονται σε αυτά.


Νέα πλοία


Αν και οι συζητήσεις για ενδεχόμενες συνεργασίες ή συγχωνεύσεις στον κλάδο της ακτοπλοΐας έχουν «ανάψει» για τα καλά η HellenicSeaways (HSW) και η Blue Star προχωρούν στην αγορά νέων σκαφών προκειμένου να ενισχύσουν το στόλο τους. Η HSW υπέγραψε ήδη ομολογιακό δάνειο ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για την τη ναυπήγηση του επιβατηγού πλοίου «Νήσος Χίος».


Το ομολογιακό δάνειο θα αφορά όχ μόνο την περίοδο ναυπήγησης του πλοίου αλλά εκτείνεται και σε πρίοδο δέκα ετών μετά την παράδοσή του. Το ποσόν καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από τη γαλλική τράπεζα Natexis Banques Ρopularies που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την εταιρεία XRTC, ενώ εκπρόσωπος των ομολογιούχων στην Ελλάδα ανέλαβε η Firsta Business Bank.


Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εταιρεία Blue Star Ferries συζητεί με εκπροσώπους διαφόρων ναυπηγείων το ενδεχόμενο να «χτίσει» νέο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο για τις ελληνικές θάλασσες. Το πλοίο αυτό, θα είναι έτοιμο την επόμενη διετία για να αντικαταστήσει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Super Ferry», το οποίο εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας για τα νησιά Ανδρο, Τήνο, Μύκονο.

 

Πηγή: Καθημερινή, 17/9