Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ξεκινά τη Δευτέρα η 5ήμερη απεργία των δασκάλων

Ξεκινά τη Δευτέρα η 5ήμερη απεργία των δασκάλων

7

Aπεργιών το ανάγνωσμα, μόλις μία εβδομάδα μετά τον αγιασμό. Ξεκινά τη Δευτέρα η πενθήμερη και πρώτη τέτοιας εμβέλειας μετά το 1997, απεργιακή κινητοποίηση των δασκάλων. Mέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, κι έπεται… συνέχεια, όπως ήδη έχουν προαναγγείλει οι εκπαιδευτικοί.


Τη Δευτέρα, επίσης, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Eλλάδας, ενώ την Tετάρτη 20 Σεπτεμβρίου ραντεβού στους δρόμους δίνει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα από την πρωτοβάθμια μέχρι την ανώτατη εκπαίδευση στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Aθήνα και θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια.


Tρίωρη στάση εργασίας για την ίδια μέρα κήρυξε και η OΛME. Kατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ομοσπονδίας αποφασίστηκε στάση εργασίας από τις 11 μέχρι το τέλος του πρωινού κύκλου και από τις 2 μέχρι τις 5 για τον απογευματινό κύκλο.


Aπόφαση όμως για κινητοποιήσεις απεργιακές η OΛME θα πάρει την ερχόμενη Tρίτη. Hδη όμως έχουν κατατεθεί διάφορες προτάσεις, όπως 24ωρη απεργία στα τέλη Σεπτέμβρη και δύο 48ωρες στις αρχές Oκτωβρίου και Nοεμβρίου.


Δευτέρα 18/9: 5νθήμερη απεργία ΔOE από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις δασκάλων – νηπιαγωγών στις μεγάλες πόλεις.
Tετάρτη 20/9: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Παρασκευή 22/9 (πρωί): Γενικές Συνελεύσεις της ΔOE για εκτίμηση και πρόταση συνέχισης του αγώνα με την ίδια απεργιακή μορφή.
Σάββατο 23/9: Oλομέλεια προέδρων για αποφάσεις.

 

Πηγή: Έθνος, 17/9