Αρχική Νέα Τοπικά Τον Οκτώβριο η καθέλκυση του «Νήσος Χίος»

Τον Οκτώβριο η καθέλκυση του «Νήσος Χίος»

12

Το “Νήσος Χίος” στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

 

ΕΝΤΟΣ του Οκτωβρίου θα καθελκυστεί το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Νήσος Χίος» της Hellenic Seaways το οποίο ναυπηγείται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, από την τεχνική εταιρεία «Μαρένκο ΕΠΕ».Οπως επισημαίνει η Hellenic Seaways οι ναυπηγικές εργασίες συνεχίζονται κανονικά εντός του χρονοδιαγράμματος.

 

Το πλοίο θα δρομολογηθεί στη γραμμή Χίου-Μυτιλήνης και θα αντικαταστήσει το επιβατηγό οχηματαγωγό «Νήσος Μύκονος» το οποίο χθες Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας κι επιτυχούς εκμετάλλευσης στη γραμμή αυτή.

Η ναυπήγηση του επιβατηγού οχηματαγωγού «Νήσος Χίος» χρηματοδοτήθηκε από την Γαλλική Τράπεζα «Natexis Banques Populaires», η οποία εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την εταιρία Τραπεζικών Συμβούλων «XRTC ltd», του γνωστού τραπεζίτη κ. Γεώργιου Ξηραδάκη.


Το «Νήσος Χίος» θα είναι ένα υπερσύγχρονο Επιβατηγό-Οχηματαγωγό πλοίο μήκους 141 μέτρων, χωρητικότητας 1.800 επιβατών, 418 Ι.Χ. οχημάτων και υπηρεσιακής ταχύτητας 26 κόμβων. Η σχεδίαση του πλοίου περιλαμβάνει 272 κλίνες σε πολυτελείς καμπίνες, 640 καθίσματα αεροπορικού τύπου, πολυτελή σαλόνια, εστιατόριο, self-service και τέσσερα κυλικεία (Bar)».

 

Πηγή: Ναυτεμπορική, 18/9