Αρχική Νέα Τοπικά Ξυλάς Νέστορας: “ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ…ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ”

Ξυλάς Νέστορας: “ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ…ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ”

6

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ…ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

 

Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα ψήφου. Μπορούν ελεύθερα να ψηφίσουν ό,τι τους εκφράζει. Ανάλογα με τα πιστεύω τους. Ελεύθερα πάνω απ’ όλα. Στην πραγματικότητα βέβαια όλα αυτά είναι παραμυθάκια της αστικής δημοκρατίας για μικρά παιδιά. Καμαρώστε ελευθερία.

Καταρχήν στη δημοκρατία τους δεν έχουν όλοι δικαίωμα ψήφου. Κι ας είναι ΟΛΟΙ υποχρεωμένοι να δουλεύουν φθηνά και ευέλικτα. Ύστερα, ενώ χορεύουμε εδώ και καιρό στο ρυθμό των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, το μόνο που βλέπουμε είναι ψεύτικα μπλε  και πράσινα χαμόγελα. Ιλουστρασιόν φυλλάδια, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις χωρισμένες σε μπλε και πράσινες αποχρώσεις. Επιστρατεύτηκαν όλα τα μέσα. Η ελευθερία όμως των μπλε, των πρασίνων και των όποιων αποχρώσεων σημαίνει: ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ. Τα «αυτών που τα έχουν» δηλαδή να εξυπηρετούνται και στο χρώμα τα βρίσκουμε βρε αδερφέ. Ωραία ελευθερία!


Πρέπει να αναγνωρίσουμε πάντως τη μαεστρία της πολιτικής τους. Είναι «μανούλες» στις υποσχέσεις, στο πούλημα αλλά και το ξεπούλημα ελπίδων και προσδοκιών. Στο να βαφτίζουν τα «φύκια» των ρουσφετιών τους «μεταξωτές κορδέλες».
Τα 500 και 600ευρώ ικανό μισθό ή ικανή σύνταξη.
Μια προσωρινή θέση δουλειάς με ελαστικά ωράρια, χωρίς ασφάλιση ως κεκτημένο.
Την ανακύκλωση της ανεργίας λύση απασχόλησης τα σκουπίδια ως πολιτισμό, την αστυνομοκρατία ως ασφάλεια, τα 0,77 ευρώ την ημέρα παχυλή αύξηση!


Πλακώνουν μετά και τα ΘΑ και καθάρισαν. Θα λύσουμε το κυκλοφορικό, θα δώσουμε καθαρό νερό, θα μορφώσουμε τα παιδιά μας, θα, θα… και μετά δίνουν πάσα στους ιδιώτες για να χαρατσωθείς ακόμα περισσότερο στο νερό που πίνεις, στο φως που ανάβεις, στο τηλέφωνο που μιλάς, στο parking, στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, παντού χαράτσι.


Τα ψέματα όμως και η κοροϊδία, ως γνωστόν, έχουν και κοντά ποδάρια.
Η συγκάλυψη της αλήθειας δεν είναι αρκετή για να συνεχιστεί αυτή η πολιτική. Έτσι, επιστρατεύονται και τα βαρέα όπλα. Οι απειλές έμμεσες ή άμεσες. Αναλόγως…


Θα σε διορίσουμε εσένα και τα παιδιά σου (εννοώντας αν δεν μας ψηφίσετε θα μείνετε άνεργοι ομαδικώς), θα χάσεις τη δουλειά σου αν δεν ψηφίσεις αυτούς που πρέπει (λες και δεν θα τη έχανες ούτως ή άλλως στο σύστημά  τους), θα πάρεις αύξηση (σε περιβάλλον που διογκώνονται τα κέρδη των επιχειρηματιών και των βιομηχάνων), θα παλέψουμε για την ειρήνη (εννοούν τον «ειρηνευτικό» στρατό κατοχής που έχουν στείλει παντού και πρόσφατα στο Λίβανο) είναι τόσα τα παραδείγματα που ειλικρινά ο χώρος μοιάζει πολύ λίγος. Μπορείς σε κάθε περίπτωση πάντως να επιλέγεις ελεύθερα ανάμεσα στις δυνάμεις του κέρδους και μόνο, ανάμεσα σε κακούς ή καλούς επιχειρηματίες υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες. Ποιος θα σε σφάξει καλύτερα.
 


Γι’ αυτό γύρισέ τους την πλάτη και κάνε το βήμα. «Θέλει αρετή και τόλμη η (πραγματική) ελευθερία» της ψήφου για την στήριξη των αγωνιζόμενων δυνάμεων. Εμείς το λέγαμε, το λέμε και θα το λέμε ξεκάθαρα. Υπάρχει κι άλλος δρόμος! Μόνο που πρέπει να περάσει αποφασιστικά στο προσκήνιο ο λαός μας. Να στηρίξει τις αγωνιστικές, συνεπείς δυνάμεις.


Τις πλατιές  συσπειρώσεις από κομμουνιστές, από το ΔΗΚΙ από ανένταχτους αγωνιστές, από ανθρώπους του λαού με αξιοπρέπεια και ήθος, από ανθρώπους που αποφάσισαν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους ανεξάρτητα τι ψήφισαν στις βουλευτικές εκλογές.


Παρόμοιες παρατάξεις- συσπειρώσεις όπως η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης και σε άλλους δήμους που έχουν την πλειοψηφία, έχουν αποδείξει πως διαθέτουν τη μόνη ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση προς όφελος των πολλών σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των εχόντων και κατεχόντων, των ιδιωτικοποιήσεων, της ρεμούλας.


Διεκδίκησαν από την κεντρική εξουσία, δεν υποτάχτηκαν, πήραν μέτρα και είχαν σοβαρές κατακτήσεις όπως μηδενική φορολογία σε μια σειρά τομείς, δωρεάν πρόσβαση για όλους σε αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα. Αντιπάλεψαν τις λογικές του βολέματος, του ρουσφετιού και ενήργησαν σε κάθε περίπτωση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων ανοίγοντας το δρόμο και για συνολικότερες αλλαγές.


Το ίδιο θα πράξει η παράταξή μας στην Ομηρούπολη σε πείσμα των δυνάμεων του κατεστημένου ανεξάρτητα με το πώς ονομάζονται ή το πώς καμουφλάρονται.

 

Ξυλάς Νέστορας

 

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ομηρούπολης της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών..