Αρχική Νέα Τοπικά Ακτοπλόοι: Ζητούν να επεκταθεί η απελευθέρωση παντού

Ακτοπλόοι: Ζητούν να επεκταθεί η απελευθέρωση παντού

8

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή που ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου δήλωνε ξεκάθαρα ότι «για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες η λύση είναι η απελευθέρωση και ο ανταγωνισμός», το ισχύον καθεστώς για τα ναύλα έχει δημιουργήσει μία ακτοπλοΐα «δύο ταχυτήτων». Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι μεγάλες εταιρείες που «ευνοήθηκαν» από την απελευθέρωση των ναύλων καθώς δρομολογούν τα πλοία τους σε «μεγάλες» γραμμές και από την άλλη πλευρά πάνω από 15 μικρότερες εταιρείες οι οποίες εξακολουθούν να λειτουργούν σε καθεστώς διατίμησης. Ενα καθεστώς που σύμφωνα και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό δεν μπορεί να φέρει σύγχρονα πλοία στην ακτοπλοΐα.


Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός


Η δήλωση του κ. Καραμανλή είναι χαρακτηριστική: «Επειδή πολλή κουβέντα γίνεται κάθε τόσο για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, η λύση εδώ είναι η απελευθέρωση και ο ανταγωνισμός. Αυτή είναι η πραγματική λύση. Διότι, δεν μπορεί να ζητάμε και καλά και σύγχρονα και ασφαλή πλοία και από την άλλη πλευρά να τα έχουμε σε λογική διατίμησης. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να τη δεχθούμε. Βεβαίως να λάβουμε μέριμνα για τις άγονες γραμμές, βεβαίως να λάβουμε μέριμνα για τους εισοδηματικά ασθενέστερους συμπολίτες μας και ιδίως τους κατοίκους των νησιών που ταξιδεύουν ή χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα, αλλά αυτό δεν μπορεί να ανατρέψει τη βασική λογική. Το δεύτερο που θέλω να σας πω έχει να κάνει- μοιραία θα γυρνάω πάντα σε αυτό- με τις δυνατότητες και τις αντοχές που έχει η οικονομία. Τις δεσμεύσεις μας θα τις υλοποιήσουμε, αλλά στο βαθμό που δεν ανατρέπουμε την ανάγκη, την υπέρτατη ανάγκη του γενικού νοικοκυριού».


Το θέμα της ακτοπλοΐας δύο ταχυτήτων απασχόλησε και το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας σε πρόσφατη συνεδρίασή του. Οπως επισημάνθηκε με το ισχύουν καθεστώς απελευθέρωσης μία σειρά από εταιρείες μικρομεσαίου μεγέθους αλλά και πλοία μεγάλων εταιρειών σε συγκεκριμένες γραμμές πλήττονται από την μη απελευθέρωση και το καθεστώς διατίμησης των εισιτηρίων που ισχύει καθώς δεν μπορούν να αναπληρώσουν το αυξημένο κόστος καυσίμων, σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις που λειτουργούν σε καθεστώς απελευθέρωσης. Οπως σημειώνουν ακτοπλοϊκοί παράγοντες το ερώτημα είναι πώς οι εταιρείες αυτές θα ανταγωνισθούν τις μεγαλύτερες ή θα εκσυγχρονίσουν το στόλο τους.


Στο μεταξύ στο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης συζητήθηκε και το περιεχόμενο της προκήρυξης για τις άγονες γραμμές. Οπως εκτιμήθηκε το ενδιαφέρον για 12ετείς συμβάσεις θα είναι περιορισμένο, λόγω των πολύ υψηλών κριτηρίων που θέτει για τα πλοία που μπορούν να δρομολογηθούν με 12ετή σύμβαση. Τα οκτώ χρόνια και η ταχύτητα των 25 μιλίων είναι κριτήρια που τα συγκεντρώνουν μόνο τέσσερα πλοία (Blue Star Πάρος, Blue Star Νάξος, Blue Star Ιθάκη, και Νήσος Μύκονος) τα οποία ωστόσο είναι δύσκολο να πιάνουν λιμάνια άγονων γραμμών.


Επίσης όπως τονίσθηκε στο διοικητικό συμβούλιο αρνητικά στοιχείο της προκήρυξης είναι το γεγονός ότι δεν προβλέπει τη μειωμένη σύνθεση για όσα πλοία κάνουν άγονες γραμμές.


Τέλος τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΑ αναφέρθηκαν για μία ακόμη φορά στην ανάγκη της πλήρους απλευθέρωσης της αγοράς που σημαίνει απελευθέρωση δρομολογίων, μείωση συνθέσεων κ.λπ.


Πηγή: Ναυτεμπορική, 18/9