Αρχική Νέα Τοπικά Ι.Μπουρνιά: «Σε καθεστώς ομηρίας εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις στη Νομαρχία Χίου»

Ι.Μπουρνιά: «Σε καθεστώς ομηρίας εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις στη Νομαρχία Χίου»

7

Με δελτίο τύπου η Υποψήφια Νομάρχης κ. Ισαβέλλα Μπουρνιά κατηγορεί τον Νομάρχη Χίου ότι εκμεταλλεύεται την ανάγκη των νέων για εργασία και υπογράφει δίμηνες συμβάσεις απο τις οποίες “επωφελείται” ο ίδιος και συγκεκριμένα αναφέρει:

 

 “Η σύναψη δίμηνων συμβάσεων αποτελεί έναν εύσχημο τρόπο η νομαρχιακή αρχή Λαμπρινούδη να αποκομίσει προεκλογικά οφέλη. Πέρα από αυτό, από καταγγελίες που έχουν γίνει, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι εθελοντές της προεκλογικής καμπάνιας Λαμπρινούδη πληρώνονται μέσα από δίμηνες συμβάσεις με χρήματα της ΝΑΧ, κάτι που – αν ισχύει – είναι παράνομο.

Αναφορικά με τις δίμηνες συμβάσεις δημιουργούν καθεστώς ομηρίας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις υπηρεσίες, καθώς μέχρι να ενταχθεί ο νέος εργαζόμενος στο πνεύμα της λειτουργίας της υπηρεσίας, οι δύο μήνες έχουν παρέλθει και πρέπει να απολυθεί, για να αντικατασταθεί ενδεχομένως από νέο διμηνίτη συμβασιούχο. Το αποτέλεσμα αυτού του φαύλου κύκλου είναι ότι:


α) δεν υπάρχει η απαραίτητη μεταφορά τεχνογνωσίας, ώστε να εκπαιδευθούν νέοι υπάλληλοι και


β) οι υπηρεσίες και οι μόνιμοι υπάλληλοι βρίσκονται στη θέση ανά δύο μήνες να εκπαιδεύουν νέο προσωπικό, που όμως σε λίγο θα φύγει, με αποτέλεσμα η επένδυση αυτή (όχι μόνο σε χρήμα, αλλά και σε χρόνο και κόπο) να μην επιφέρει κανένα όφελος.


γ) Επιπλέον, οι εργαζόμενοι με δύο μήνες προϋπηρεσία δεν αποκτούν κανένα ουσιαστικό όφελος, ούτε βέβαια κατοχυρώνουν κανένα δικαίωμα σε σχέση με πρόσληψή τους στο δημόσιο, όπως αρέσκονται κάποιοι να τους λένε, ουσιαστικά παραπληροφορώντας τους.


Τι έχουν να πουν για όλα αυτά οι συνδικαλιστές υποψήφιοι;  Νίπτουν τας χείρας;


Πέρα από τις προαναφερθείσες συνέπειες, οφείλουμε να καταγγείλουμε το γεγονός η νομαρχιακή αρχή Λαμπρινούδη εκμεταλλεύεται ανερυθρίαστα την ανάγκη όλων αυτών των νέων για δουλειά. Εκμεταλλεύεται χωρίς καμία αιδώ το άγχος των γονιών για επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών τους. Εκμεταλλεύεται το φόβο της ανεργίας που έχουν όλοι οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας. Επάνω στην ανάγκη, το άγχος και το φόβο η νομαρχιακή αρχή Λαμπρινούδη καλλιεργεί το στοιχείο της συναλλαγής: προσφέρει δίμηνες συμβάσεις, υπολογίζοντας σε προεκλογικά ανταλλάγματα. Προσφέρει δύο μηνών εργασία σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη πολύ περισσότερα. Χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των υπηρεσιών, χωρίς στόχο να εκπαιδεύσει νέο προσωπικό, χωρίς καν να έχει εξασφαλίσει πιστώσεις για αυτές τις δίμηνες συμβάσεις. Από πού θα πληρωθούν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, κ. Λαμπρινούδη; Και επί τέλους με τι κριτήρια επιλέγονται κάποιοι και όχι κάποιοι άλλοι να εργαστούν με δίμηνη σύμβαση; Μήπως κριτήριο αποτελεί η κομματική ένταξη, η οικογένειά τους και όχι τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους;


Δε χωράει αμφιβολία ότι τέτοιες πρακτικές οδηγούν σε  έκπτωση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Όπως επίσης, αποτελεί ντροπή για τη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να μοιράζονται τα χρήματα της μισθοδοσίας ενός υπαλλήλου σιωπηρά και κάτω από το τραπέζι, προκειμένου να ικανοποιούνται με χρηματικές αμοιβές περισσότεροι του ενός από τους ειδικούς συνεργάτες του γραφείου Νομάρχη.


Τέλος, για να προλάβουμε τυχόν αντιδράσεις στην κριτική μας, που θα κάνουν λόγο για στελέχωση των υπηρεσιών και κάλυψη των ελλείψεών τους, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής: Η πρόσληψη προσωπικού αποτελεί πάγιο αίτημα των μονίμων υπαλλήλων της ΝΑΧ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι βάσει του οργανισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, σήμερα οι υπηρεσίες λειτουργούν με περίπου το 50% του προσωπικού το οποίο πραγματικά χρειάζονται, ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους. Είναι ευθύνη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να διεκδικήσει την προκήρυξη των απαραίτητων θέσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσα από μία ιεράρχηση αναγκών. Σίγουρα δεν είναι ευθύνη της νομαρχίας να λειτουργεί ως γραφείο ευρέσεως εργασίας!”