Αρχική Νέα Τοπικά Ι.Μπουρνιά: “Με πολιτικά – ιδεολογικά κριτήρια πάμε στις εκλογές”

Ι.Μπουρνιά: “Με πολιτικά – ιδεολογικά κριτήρια πάμε στις εκλογές”

5

Με δελτίο τύπου η Υποψήφια Νομάρχης κ. Ισαβέλλα Μπουρνιά και με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του κ.Κοτσακά σχολιάζει:

 

“Η πρόσφατη παρέμβαση του κ. Αντώνη Κοτσακά για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές συνόψισε πράγματι τα αυτονόητα. Για τον πολιτικό χαρακτήρα των τοπικών εκλογών δεν μπορεί παρά να μας βρει σύμφωνους. Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι εκλογές για την ανάδειξη τοπικών αρχών είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι η πιο ουσιαστική πολιτική πράξη.

Γιατί ποια άλλη περά από τη δημοτική και νομαρχιακή αρχή την οποία θα κληθούμε να αναδείξουμε σε λιγότερο από ένα μήνα, θα επηρεάσει περισσότερο την ποιότητα ζωής μας, τις συνθήκες, ακόμη κι αυτό το μέλλον μας. Για εμάς, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι διαχειριστές των εντολών και των χρημάτων της κεντρικής εξουσίας, αλλά ισότιμοι συνομιλητές, διεκδικητές και φορείς χάραξης της πολιτικής που, με γνώμονα τις τωρινές και μελλοντικές ανάγκες του πολίτη, θα προγραμματίσουν και θα υλοποιήσουν έργα που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ζωής και τη γενικότερη ανάπτυξη του τόπου μας.


Θεωρούμε αυτονόητο τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών, διότι και τα κίνητρά μας για να θέσουμε υποψηφιότητα ήταν κατεξοχήν πολιτικά. Στηρίζονται στις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ενεργού συμμετοχής, οι οποίες πιστεύουμε πρέπει να χαρακτηρίζουν όλους και ιδιαίτερα τους πολιτικούς. Και σε αυτό το επίπεδο, των ιδεών και των αρχών, κρίνεται κατά τη γνώμη μας, ο βαθμός πολιτικοποίησης των εκλογών.


Κατανοούμε το λόγο που γίνεται όλο και εντονότερα τα τελευταία χρόνια για απαξίωση της πολιτικής, και την αποστροφή των νέων από αυτήν.
Όμως σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να πούμε ότι οι νέοι δεν αποστρέφονται την πολιτική, αλλά τους πολιτικούς: πολιτικούς που χαρακτηρίζει η αδιαφάνεια, με κίνητρα ιδιοτελή και σκοτεινά, που θεωρούν ότι η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί μέσο επιδίωξης των δικών τους συμφερόντων, τρόπος απόκτησης δύναμης και μέσο συναλλαγής. Αυτοί είναι που απαξιώνουν την πολιτική, αυτοί είναι που πρέπει να απορρίψουμε στις ερχόμενες εκλογές.


Ήρθε η ώρα για μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στην πολιτική σκηνή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εμείς με άξονα τη δημόσια διαβούλευση, τη διαφάνεια και την ενεργό συμμετοχή παίρνουμε θέση για όλα τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του τόπου μας, εκφραζόμαστε με παρρησία και ζητάμε ξεκάθαρα και έντιμα τη στήριξή τους, ώστε τον Οκτώβρη να βάλουμε όλοι μαζί τον πήχη ψηλότερα.”