Αρχική Νέα Τοπικά Ι.Μπουρνιά: «Λιμάνι Ψαρών: παραπληροφόρησης συνέχεια»

Ι.Μπουρνιά: «Λιμάνι Ψαρών: παραπληροφόρησης συνέχεια»

6

Η Υποψήφια Νομάρχης Χίου κ. Ισαβέλλα Μπουρνιά απέστειλε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει:

 

“Με αφορμή παραπολιτικά σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε προκειμένου να διευκρινίσουμε κάποια στοιχεία που παρουσιάζονται ως γεγονότα στο θέμα του λιμένα Ψαρών, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν μέρος μίας προσπάθειας που γίνεται να διαστρεβλωθεί η αλήθεια, και να ξεχαστούν οι ευθύνες της νομαρχιακής αρχής Λαμπρινούδη όσον αφορά το γεγονός ότι τα Ψαρά δεν έχουν ακόμη λιμάνι.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η νομαρχιακή αρχή Λαμπρινούδη με ευθύνη του νομάρχη προσωπικά, σκόρπισε 275.000 ευρώ, για την κατασκευή μόλου, τον οποίο πήρε κυριολεκτικά το κύμα με την πρώτη κακοκαιρία. Η σπατάλη και η κακοδιαχείριση που χαρακτηρίζουν τη νομ. Αρχή Λαμπρινούδη αποδεικνύονται περίτρανα στην υπόθεση του ακρομολίου των Ψαρών, το οποίο δημιουργήθηκε χωρίς να τηρηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, ήταν κακή κατασκευή και είχε ως αποτέλεσμα να ξοδευτούν άσκοπα όλα αυτά τα χρήματα.


Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο νησί,  ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σιούφας, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι παρά τα χρήματα που ξοδεύτηκαν το ακριτικό νησί παραμένει χωρίς λιμάνι και εξέφρασε την πρόθεσή του να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Δήλωσε ότι το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέσω της εταιρείας Εγνατία ΑΕ, όπως είχαν ενημερώσει ο κ. Περιφερειάρχης και ο κ. Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής από κονδύλια που δεν έχουν απορροφηθεί, αλλά έθεσε ως προϋπόθεση την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών από πλευράς νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, δηλαδή όχι απευθείας αναθέσεις.


Ας αφήσει λοιπόν τη διαρροή αβάσιμων πληροφοριών προς τα τοπικά μέσα ο κ. Λαμπρινούδης, στην προσπάθεια να μεταθέσει αλλού τις ευθύνες και ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες που του αναλογούν. Από την αποστολή επιστολών στον Πρωθυπουργό μέχρι την προσπάθεια απόδοσης ευθυνών  στον υπουργό ανάπτυξης, το γεγονός παραμένει ένα: τα Ψαρά παραμένουν χωρίς λιμάνι, έπειτα από αλόγιστη σπατάλη 275.000 ευρώ, και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Λαμπρινούδη.”