Αρχική Νέα Τοπικά Δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Αυτ/σης Χίου αναφορικά με τη επίσκεψη Πρέσβη των...

Δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Αυτ/σης Χίου αναφορικά με τη επίσκεψη Πρέσβη των Η.Π.Α. στη Χίο

6

Όπως γνωστοποιήθηκε από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, προγραμματίζεται επίσκεψη του Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Αθήνα κ. Τσαρλς Ράις στη Χίο την προσεχή Τρίτη.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής ο Πρέσβης των ΗΠΑ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεθεί τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου στο Διοικητήριο του Νομού.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, όπως επιτάσσει ο θεσμικός της ρόλος, θα υποδεχθεί τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών με βάση τους κανόνες του πρωτοκόλλου των διεθνών σχέσεων, αλλά και όπως υπαγορεύει η χιώτικη φιλοξενία.
Αυτό άλλωστε έχουμε πράξει και κατά το παρελθόν σε ανάλογες περιστάσεις, με όλους τους Πρέσβεις ξένων χωρών στην πατρίδα μας που κατά καιρούς έχουν επισκεφθεί τη Χίο.
Μέχρι σήμερα δεν μας έχουν γνωστοποιηθεί οι συγκεκριμένοι λόγοι της επίσκεψης του Αμερικανού Πρέσβη στη Χίο. Θεωρώντας, ωστόσο, ότι οι πολίτες της Χίου δικαιούνται να τους γνωρίζουν, από την πλευρά μας θα τους διευκρινίσουμε και θα τους γνωστοποιήσουμε στην κοινή γνώμη του νησιού μας.