Αρχική Νέα Τοπικά Δήλωση του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη για τα μέτρα στήριξης της μαστίχας...

Δήλωση του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη για τα μέτρα στήριξης της μαστίχας και των εσπεριδοειδών, από την Ε.Ε.

5

Η υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ειδικών μέτρων στήριξης της γεωργίας για τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους αποτελεί σημαντική θετική εξέλιξη, η οποία μπορεί να έχει ουσιαστικές επιπτώσεις στις αγροτικές καλλιέργειες και στο εισόδημα των παραγωγών των νησιών μας.

Ειδικά η περίληψη της μαστίχας και των εσπεριδοειδών μεταξύ των προϊόντων που θα τύχουν ειδικής ενίσχυσης αποτελεί σε μεγάλο βαθμό δικαίωση του σχετικού αιτήματος που από τις 25/4/2006 είχε υποβάλλει προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.

 

Συγκεκριμένα με έγγραφό μας το οποίο κοινοποιούμε προτείναμε την ένταξη στον κανονισμό για ενίσχυση των εσπεριδοειδών ενώ για τη μαστίχα ζητούσαμε:

«Ενίσχυση στην παραγωγή μαστίχης και ενίσχυση των συλλογικών δράσεων οργανώσεων (καλλιεργητικές τεχνικές, οργανική λίπανση κ.ά.)».


Θεωρώντας ότι η εξέλιξη αυτή πρέπει να οδηγήσει στην ταχύτερη δυνατή εκταμίευση των ενισχύσεων για τους παραγωγούς, δηλώνουμε ότι από την πλευρά μας, σε συνεργασία με τους συνεταιριστικούς φορείς, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την πολύπλευρη στήριξη των προϊόντων και της αγροτικής οικονομίας του Νομού μας.