Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Αυτοκίνητα που «συνεννοούνται» για ασφαλή οδήγηση, του Τάσου Σαραντή

Αυτοκίνητα που «συνεννοούνται» για ασφαλή οδήγηση, του Τάσου Σαραντή

15

Ένα «ευφυές σύστημα μεταφορών» που θα προειδοποιεί τους οδηγούς με φωνητικά μηνύματα για τους κινδύνους που ανακύπτουν κατά την κίνησή τους στους δρόμους, προκειμένου να αποφεύγουν ατυχήματα, θα δοκιμαστεί στην Ιαπωνία.


Η αυτοκινητοβιομηχανία Nissan ανήγγειλε ότι θα δοκιμάσει στους  ιαπωνικούς αυτοκινητόδρομους ένα σύστημα που ελέγχει την κίνηση και προειδοποιεί για κίνδυνο ατυχήματος μεταδίδοντας στα διερχόμενα οχήματα ασύρματα μηνύματα.
Η δοκιμή θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου σε δημόσιους δρόμους του Καναγάουα, ενός νομαρχιακού διαμερίσματος νοτίως του Τόκιο, με τη συμμετοχή 10.000 οδηγών.


Οπτικοί πομποδέκτες, που θα είναι εγκατεστημένοι στην άκρη του δρόμου, θα μεταδίδουν και θα λαμβάνουν μηνύματα από τα κινούμενα οχήματα. Τα σήματα θα αναλύονται από το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, το οποίο στη συνέχεια θα αναλαμβάνει να ενημερώσει τον οδηγό.
Το πειραματικό σύστημα περιλαμβάνει διάφορες λειτουργίες, όπως αυτή του «άγρυπνου οχήματος», που θα προειδοποιεί τους οδηγούς για τον κίνδυνο ενδεχόμενης σύγκρουσης σε διασταυρώσεις. Αν το όχημα του χρήστη κινείται προς μια τυφλή διασταύρωση, την οποία πλησιάζει από άλλη κατεύθυνση ένα άλλο όχημα με υπερβολική ταχύτητα, το σύστημα προειδοποιεί με το ηχητικό μήνυμα που αναφέρει «Όχημα πλησιάζει από αριστερά (ή δεξιά)».


Αντίστοιχες ηχητικές προειδοποιήσεις προβλέπονται για τις υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας, όπου σε αυτή την περίπτωση θα ακούγεται ένα ηχητικό μήνυμα που θα αναφέρει: «Σε επιφυλακή για την ταχύτητα». Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο πλησιάζει σε περιοχή  που υπάρχουν σχολεία η φωνή θα προειδοποιήσει: «Σχολείο μπροστά. Προσέξτε την ταχύτητά σας».


Το σύστημα προσφέρει επίσης «δυναμική ανίχνευση διαδρομής» που ενημερώνει κάθε οδηγό για το συντομότερο δρόμο που μπορεί να ακολουθήσει, αξιοποιώντας δεδομένα που συλλέγονται από άλλα οχήματα που κινούνται στο οδικό δίκτυο.
Η Ιαπωνία προσφέρεται για τέτοιου είδους δοκιμές, δεδομένου ότι πάνω από το 50% των οχημάτων στη χώρα διαθέτει σύστημα πλοήγησης GPS (προσδιορισμός θέσης μέσω δορυφόρου), συγκριτικά με λιγότερο από 10% στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.


Το σύστημα θα δοκιμαστεί για 30 μήνες, με την προοπτική να αξιοποιηθεί εμπορικά γύρω στο 2010. «Επιδιώκουμε να δοκιμαστεί με επιτυχία το σύστημα στο Καναγάουα και να διαδώσουμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Nissan Μινόρου Σχινοχάρα.

 


του Τάσου Σαραντή, ΗΜΕΡΗΣΙΑ 19/9/2006