Αρχική Νέα Τοπικά Με ουσιαστικά αποτελέσματα συνεχίζεται η λειτουργία του Σεισμολογικού Σταθμού Χίου

Με ουσιαστικά αποτελέσματα συνεχίζεται η λειτουργία του Σεισμολογικού Σταθμού Χίου

6

Με ουσιαστικά αποτελέσματα συνεχίζεται η λειτουργία του Σεισμολογικού Σταθμού Χίου ο οποίος εγκαταστάθηκε στο νησί μετά από συνεργασία της Ν.Α. με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

 

Σε ενημέρωση που είχαν οι υπηρεσίες της Ν.Α. Χίου από τον επίκουρο καθηγητή Σεισμολογίας κ. Καρακώστα τονίστηκαν τα εξής:

« Με τη λειτουργία του σεισμολογικού σταθμού από το Μάρτιο του 2006, έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια περισσότερο καθαρή εικόνα για την χωρική κατανομή των σεισμών στην ευρύτερη περιοχή του νομού. Με βάση τη συμφωνία συνεργασίας σε ετήσια βάση θα γίνονται εκθέσεις όπου θα δίνονται τα χαρακτηριστικά της σεισμικής δραστηριότητας. Ένα από τα πρώτα αποτελέσματα τα οποία αναμένονται είναι ο καθορισμό των ιδιοτήτων των ενεργών δομών από τις οποίες μπορεί να κινδυνεύσει στο μέλλον ο νομός. Η γνώση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη μείωση των ενδεχόμενων επιπτώσεων στις κατασκευές από ένα μελλοντικό ισχυρό σεισμό».

 

Με βάση την προγραμματική σύμβαση στο τέλος του έτους αναμένεται η επιστημονική έκθεση του Τομέα Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο οποίος έχει την επιστημονική εποπτεία του σεισμολογικού σταθμού η οποία θα περιέχει όλα τα συμπεράσματα της ετήσιας λειτουργίας του.

Πηγή: ΕΡΑ Β.Αιγαίου, 21/9